Google Android augimas siekia net 886 procentus  (21)

Google sukurtos Android operacinės sistemos mobiliesiems įrenginiams naudojimas pastaruoju metu kilo įspūdingais rodikliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimų kompanija Canalys teikia informaciją, kurioje rezultatai kalba patys už save – mobiliųjų telefonų su Android platforma pardavimai buvo didesni neįtikėtinais 886 procentais, lyginant su atitinkamu antruoju praėjusių metų ketvirčiu. Apple buvo antroji pagal augimo spartum1 kompanija - jos pardavimai kilo taip pat nemažai – 61 %, kalbant apie tą patį laikotarpį.

Visgi, kalbant apie Android, tokį Google OS augimą galima paaiškinti paprastai – mobiliuosius su šia platforma pardavinėje tikrai nemažas kiekis gamintojų. Dar vienas aspektas – Android tiesiog užėme vietą kitų seniau diegtų sistemų. Tačiau be abejo, 2010-ieji – Android klestėjimo mobiliojoje rinkoje metai.

Vis dar populiariausia OS išlieka Symbian, tačiau, turint galvoje rinkos pasidalijimą, iš jos buvo nukąsta maždaug 6 procentai.   Symbian Foundation visai neseniai savo platformos kodą padarė atvirą kūrėjams – dabar ji gali būti tobulinama bet kokios organizacijos, ar pavienių asmenų. Nežiūrint to, Symbian augimo tempai netenkina NOKIA, todėl jos "flagmanai" jau planuojami su nauja operacine sistema.

Tuo tarpu gigantas Microsoft buvo vienintelė bendrovė, kurios pardavimai šiuo periodu smuko. Dabar įrenginiuose egzistuojanti Windows Mobile 6.5 nebėra atnaujinama, o nauja - 7 versija pasirodys tik šių metų pabaigoje, todėl vartotojų senas produktas nebetraukia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)