„Komentarų policijos“ paslaugos – vis populiaresnės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2010-08-04 14:02
o kitaip tai vadinama cenzura aisku negrazu yra viesai koliotis,bet tai atspindi zmoniu kultura ir kovoti su tuo reiketu visai kitaip nei trinant komentarus.
kionig 2010-08-04 14:13
Tai technologijos.lt gerai kovojama, bet ta atlieka moderatoriai ir adminai. 3 ispejimai ir blokavimas. Visokiem delfiam tai gal ir praverstu. Bet idomu vat kokie ikainiai.
gymka 2010-08-04 15:47
o komentavimo f-ja butina? niekad komentaruose nemaciau kazko naudingo, tiesiog zmoniu nuomone apie straispni...
Sloth 2010-08-04 15:53
Neretai, bent jau technologijos.lt komentarai pranoksta patį straipsnį.
Metanabol 2010-08-04 16:19
Teisybė, iš diskusijos (kol ji dėl nepilnamečių ir šiaip nekokia vaikystę turėjusių paauglių/virų/pacanų(ADIDAS+RAGO ALAUS+SAULĖGRAŽOS "YES")/senelių ir t.t. tampa paprasta šiukšline) galima daug ko pasimokyti, sužinoti ir gauti daugiau info, nei per google skersai išilgai naršant . Žinoma jei žmonės vienas kitą gerbia, nevadina lochais jei jo nuomonė nesutampa su kito ir t.t. Kartais tikrai net malonu komentarus skaityt, kaip problemas išrutulioja ir išsprendžia:)
Anonimelis 2010-08-04 16:21
Nezinau, jei tos bendroves teikemos paslaugos neveikia, kai sumoki. Tai, tiesiog uzsiunti ant ju ir rasai komenarus. Ar, nori parsisiurti o negauni, nu tai vat.
lgtech 2010-08-04 16:43
Delfiui gal ir priverstų įspėjimas ir blokavimas, bet tada kristų greit lankomumas (visi zinom, kokie tame delfyje laido riteriai lankosi), ir sumažėtų reklamos pajamos. Išvis reikėtų naujienų portaluose draust komentarus arba įdiegti autentifikaciją pagal vardą ir pavardę, gal tada būtų mažiau drąsuolių keikūnų - savadautojų.
Flyer 2010-08-04 16:55
Keista, bet normalūs ir argumentuoti komentarai būna tik keliuose puslapiuose, pvz Technologijos.lt Baisu skaityti delfio ar kito žinių portalo komentarus, nesvarbu ar aprašoma gera ar bloga naujiena, visada dauguma komentarų yra neigemi, visada 50% komentarų keiksnoja Kubilių, 20% pamini Kedį ir pedofilų klaną, kiti vieni kitus durniais vadina ar ragina palikti šalį... ir gal tik 1% (nors gal mažiau) pasako ką nors protingo arba bent į temą. Paskaitęs pagalvoji: negi Lietuvoje vien kvailiai? ačiū dievui realybėje taip nėra. Čia skaitant komentarus atsigauni, ir supranti, kad yra labai protingu žmonių Tikrai reiktų cenzūruoti tuos komentarus
lightfire 2010-08-04 17:11
Interneto portaluose, tinklapiuose ir pan niekas neprivalo laikytis demokratijos - tinklapio savininkai/adminai yra privačios valdos šeimininkai ir gali elgtis kaip tik nori - trinti kvailių komentarus, įžeidinėjimus ir pan. Su tuo reikia susitaikyti ir neklykti visa gerkle putoms trykštant "cenzūra, diktatūra" Geriausiai Lietuvoje būtų, jei atskira institucija (o ne prokuratūra), kuri semtų už atitinkamą komentarų turinį, prasilenkiantį su įstatymais. Viena yra komentuoti, kita - pažeisti įstatymus/Konstituciją. Jei geruoju nesupranta, jei nenorima "prarasti auditorijos" (nors tai, mano nuomone yra lame excuse - skaityti skaito ar neskaito nesvarbu - reklamos užsakovams svarbus "clickas" - paspaudei ant temos ir nesvarbu ar tu ją skaitei ar ne, komentavai ar ne - tu jau įskaičiuotas) su privaloma registracija (norintiems komentuoti) - supras bausmes (kurias reikia griežtinti proporcingai: primą kartą pagautas - įspėtas, antrą - baudelė, trečią - dar diesnė bauda, 4-a - kalėjimas arba pataisos darbai bei spec kursai apie žmonišką elgesį - įrašas kabotų apie tokį prasižengimą toks, kad bet kuri darbovietė sužinotų prieš įdarbindama). Kartoju - tokios bausmės tik tiems, kas prasilenkia su įstatymais.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-04 17:15
Lightfire, paaiškink tai plačiau. Kaip komentarai gali prasilenkti su įstatymais? Juk realiai, rašydamas komentarą (tarkim apie tai, kad tau nepatinka tas ir tas, ir tu ketini kažkada daryti tą ir tą dėl to, bet tai dar nereiškia, kad darysi tą ir tą) gali nusižengti įstatymui? Tai nelogiška. Kaip pats sakei, internete demokratijos nėra
sigma 2010-08-04 17:54
Jei nelystu, prieš metus ar du apie bausmes interneto komentatoriams, Žinių radijo eteryje, buvo net atskira laida. Nerandu tos laidos įrašo, bet jei gerai atsimenu kaltinimai buvo susiję su garbės ir orumo pažeidimu. taipogi Kirilkinas buvo padavęs į teisma komentatorius už diskriminacijos ir nesantaikos kurstymą. Tiesa, nežinau kokia šių bylų baigtis.
sufas 2010-08-04 18:37
Mano manymu už komentarų cenzūros slepiasi ir kiti tikslai, pavyzdžiui nenaudingos informacijos kompanijai panaikinimas ar pagražinimas
lightfire 2010-08-04 20:29
su įstatymais(tame tarpe ir pagrindiniu - Konstitucija) kertasi religinės, rasinės, etninės, seksualinės nesantaikos kurstymas, grasinimai susidoroti, Prezidento institucijos įžeidinėjimai - tokių komentarų pilna. Ir aš asmeniškai domėjausi, kaip jie sprendžiami - ogi sunkiausiu būdu. rašomi ikiteisimniniai tyrimai, užimantys begalę laiko, pastangų (ir pinigų), kurių baigtis dažniausiai neatsiperka - geriausiu atveju aršiausiuosius nubaudžia keliais ar keliolika MGLais. O dažniausiai jie būna "nesusekami" (netobulų įstatymų dėka) - naudojasi proxy serveriais. O drąsiausi įstatymų pažeidėjai - emigravę.
zamzungas 2010-08-04 20:38
Baigtis- as nezinau kas tai parase naudodamas mano ip, niekas manes nemate rasant, vadinasi as to ir nerasiau.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-04 20:46
O aš maniau, kad šie įstatymai veikia, kai problema yra realioje erdvėje (gyvenime: rengiami piketai, kitos akcijos prieštaraujančios konstitucijai) ir virtualios erdvės neliečia. Ką gi, my bad.
cNduo 2010-08-04 20:48
Bevardžiai/neregistruoti vartotojai mano manymu neturi turėti komentavimo galimybės. Nes mat pasivadinę belekuo išdarinėja visokiausias nesąmonės kurstydami smurtą ir nesantaiką internete.
dariux_b 2010-08-04 22:33
na zinoma reikia blokuoti kai kuriuos komentarus , bet manau tik tuos kuriuose yra per daug keikiamasi tiesiogiai , o sarkazmo, satyros ir kitu sunkiai suprantamu minciu , net nzn ... PARASYKIT ZMONES KA JUS MANOT APIE TAI Busiu dekingas 8)
cNduo 2010-08-04 22:43
Visada smagu paskaityti nors kiek humoro turinčius žmonių postus, kad ir sarkazmo pavidalu. Bet jeigu yra tiesiogiai ar netiesiogiai be priežasties stumiama ant kitų komentatorių, tuomet ne pyragai. Beje stumiama yra dažniausiai mūsų jaunesnių interneto naudotojų iniciatyva, kurie kartais linkę netaip suprasti perskaitytus žodžius.
Alchi 2010-08-05 00:20
Sutinku su admino diktatūra internete, vis gi kieno serveris, to ir taisyklės. Jeigu adminui atrodo, kad vaikiški ir kvaili komentarai yra nereikalingi - puiku, tai padės palaikyti gerą atmosferą. Bet bausti už kalbas yra visiškas debilizmas. Kur dingo žodžio laisvė? Ir nereikia čia kalbėt apie visokias garbes ir orumus - tokių dalykų vaikiškais įžeidinėjimais nepažeisi. Nesantaikos kurstymas? Nesamonė. Jei kas nors bėgiotų po gatves su raudona vėliava ir rėktų 'Juden raus', tai būtų ne nesantaikos kurstymas o humoras! Iškrypęs, bet vis tiek humoras ( Video į temą, hitlerio-wannabe http://www.youtube.com/watch?v=kwY63RfV ... d1g7Mq3i4U , labai nuotaikingas )
Linas000 2010-08-05 01:19
man komentarai yra gerai. As jau ismokau nereguoti i tokius, kurie neturi ka parasyti, su pele "skrolinu" sparciai zemyn, nes jei nusprendziau skaityti komentarus, tai man idomi zmoniu nuomone apie straipsni ar tema, bet neidomu kur kam kada 'stovi' tersiant eteri; mano isitikinimu, visi neetiski komentarai uzrasomi vyriskos lyties individu. Kodel komentarai yra gerai: atvaizduoja ir kita medalio puse, pataiso vertimo ar informacijos saltiniu klaidas, atkreipia demesi i susijusias problemas, parodo kokiu mastu vienas ar kitas klausimas yra idomus ir t.t. Pvz, labai mazai kas komentuoja reklaminius straipsnius technologijos.lt puslapyje, bet daug komentuoja IT srities straipsnius. O piktus komentarus nesantaikoms kurstyti laikau tokiu paciu reiskiniu kaip ir netradicines lytines orientacijos zmones - ju paprasciausiai yra ir bus, uz tai bent galima pasidziaugti, kad labai daug zmoniu moka skaityti ir rasyti, kad kazkuo domisi...