Rusijos generolai papilkėjo. „Ten logistikos arterija 2206, kuri virsta M14 greitkeliu...“  ()

Rusus gąsdina naujienos iš Chersono srities.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-19 Rusijos generolai papilkėjo. „Ten logistikos arterija 2206, kuri virsta M14 greitkeliu...“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sukėlė rimtą grėsmę rusams ties linija, kuri iškyla virš labai svarbios logistinės arterijos 2206, virstančios greitkeliu M14 į Melitopolį.

Rusijos karo propagandistai skambina pavojaus varpais, teigdami, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino ir kontroliuoja kairiajame Chersono srities krante esantį Poimos kaimą, taip pat bandė įžengti į Piščankos kaimą. Ukrainos generalinis štabas nepaskelbė jokio šios informacijos patvirtinimo, tačiau rusai turi rimtą priežastį panikuoti. Tai rašo karo ekspertas Oleksandras Kovalenko.

Savo „Telegram“ kanale jis užsiminė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai sistemingai vykdo operaciją, kurios tikslas – išplėsti priešakinį placdarmą kairiajame Chersono srities krante.

„Yra dėl ko panikuoti, okupantai turi dėl ko nervintis. Jie vienu balsu šaukia apie grėsmę palei liniją Piščanka – Pidstepnė – Kazachi Lageri – Krynkės. Ir šią liniją galima laikyti visaverte siena, bet svarbiausia, kad ji kerta labai svarbią logistinę arteriją 2206, pereinančią į greitkelį M14, vedantį į Melitopolį. Bet svarbiausia, kad Poima yra kaimas, kuris yra tame pačiame lygyje kaip ir Oleškai ir mažiau nei už dviejų kilometrų nuo 2206 ir E97 išsišakojimo“, - pabrėžė jis.

 

Be to, būtent čia savo gynybą laiko Rusijos grupuotė, kuri yra viena prasčiausiai aprūpintų ir parengtų kovai visoje kovų zonoje.

„Visada pastebėjau, kad Dniepro grupuotė, į kurios atsakomybės zoną įeina ir Kairysis krantas, yra viena iš blogiausiai aprūpintų ir kovai parengtų visoje kovos zonoje. Tik „Krymo gynybos“ karių grupuotė yra blogesnė už „Dniepro“ karių grupuotę. Be to, labiausiai kovai pasirengę daliniai iš Kairiojo kranto rugpjūčio mėn. buvo perkelti atgal sustiprinti Zaporižios rajoną, trikampį Novoprokopivka – Verbovė – Očeretuvatė. Ir neatmetu galimybės, kad rusų vadovybei plaukai ant kulnų šiaušiasi ne tik nuo minties apie kokį nors puolimą, bet banaliai net nuo vidutinės diversinės žvalgybos grupės prasiveržimo. Juk pilkoji zona įšliaužė ne dėl didelio masto puolimo, o dėl nuosaikių ir gana įprastų atitinkamo funkcionalumo nedidelių grupių veiksmų. Ir bus neįtikėtina, jei placdarmo klausimas bus išspręstas veikiant mažoms grupėms. Bet tai tik garsiai išsakytos mintys“, - ekspertas užsimena apie okupantų problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(0)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: