„Rusijos oro gynybos košmaras.“ Skelbiama, kodėl rusai negalės numušti ATACMS (Video)  ()

Ekspertas įsitikinęs, kad rusai vargu ar numuš ATACMS raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Romanas Svitanas paaiškino Vašingtono Ukrainai perduotų ilgojo nuotolio raketų ATACMS ypatybes ir ar Rusijos oro gynybos sistema pajėgs su jomis kovoti.

„Rusai bandė numušti šias ATACMS raketas, bet jų nenumušė. Tai yra, pati raketa lekia ne gryna balistine trajektorija, o vadinamąja kvazibalistine trajektorija: ji slankioja palei trajektoriją, gali pjaustyti „statines“. Apskritai ji atlieka priešraketinį manevrą, nes bet kuri priešlėktuvinė raketų sistema, bandanti numušti balistinę raketą, siunčia priešraketas į susitikimo vietą, kuri apskaičiuojama pagal sistemą. O kai balistinė trajektorija nuolat kinta, tai šis susitikimo taškas negali būti apskaičiuojamas, nes raketos tiesiog dingsta iš  numatytos pozicijos. Tai yra, susidūrimo vietoje, kurią apskaičiavo mašina, šios raketos nebėra, o priešui reikia kitos antiraketos ir dar kitos“, – sakė jis eteryje.

Ekspertas įsitikinęs, kad rusai vargu ar numuš ATACMS raketas.

„Mums perduota raketa tiesiogiai taikinio nepasiekia, tai yra, sprogsta kilometro aukštyje virš taikinio. Šiuo atveju elektroninio karo pagalba jos paveikti negalima, bet kokie trukdžias neturi tokios galios paveikti šią raketą. Pasiekus taikinį, sukuria tokį skėtį, kuris dengia didelį plotą. Net ir numušta raketa, net jei kas nors numuša kažkokiu būdu, taip pat sprogsta ir vėl išbarsto šią amuniciją, kuri krenta ant priešo. Tai čia praktiškai toks šimtaprocentinis šių raketų panaudojimas. Manau, kad dėl to jos ir buvo įteiktos mums: šios raketos negali paveikti Rusijos elektroninis karas, nes ji sprogsta aukštai ir jos neįmanoma numušti priešlėktuvine raketų sistema“, – pridūrė R. Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: