„Putino pasididžiavimas.“ Vakarai skelbia prognozes Krymo tiltui  ()

Krymo tiltas yra didelis ir pažeidžiamas statinys, rusų okupantams prireiks daug jėgų ir resursų, kad jį „apsaugotų“, rašo britų žvalgybos pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krymo tiltas yra pažeidžiamas, nes Ukrainos saugumo pajėgos yra „labai išradingos“. 

Rusijos neteisėtai pastatytas tiltas okupuotame Kryme yra didelis ir pažeidžiamas statinys. Norint „apsaugoti“ Krymo tiltą nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų, reikės daug pastangų ir išteklių. Tai pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos žvalgyba.

Didžiosios Britanijos žvalgybos ataskaitoje rašoma, kad kitą dieną Rusijos vicepremjeras Maratas Chusnulinas kalbėjo apie tariamai ankstyvą Ukrainos gynybos pajėgų smūgio Krymo tiltui, įvykusio 2023 metų liepą, padarinių likvidavimą.

Kaip pažymi analitikai, nepaisant tilto tinkamumo, jo naudojimas išlieka ribotas po pirmojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio 2022 m. spalį. Okupantai priversti sunkvežimius gabenti keltu.

Didžiosios Britanijos žvalgyba taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Krymo tiltas vis dar išlieka labai svarbia grandimi aprūpinant Rusijos karinę grupę okupuotose Ukrainos pietuose. Todėl Rusija turi pasirūpinti viaduko priedanga oro gynybos sistemomis, kurios galėtų būti dislokuotos kur nors kitur.

Be to, ekspertai pabrėžė, kad tokią „didelę ir pažeidžiamą“ struktūrą būtų sunku „apsaugoti“ dėl „Ukrainos kariuomenės ir saugumo tarnybų išradingumo“.

 

Okupantai bando gelbėti Krymo tiltą, sakė Ukrainos karinio jūrų laivyno pranešėjas Dmitrijus Pletenčukas. Anot jo, estakadoje sustiprinta apsauga, laivai manevruoja iš uosto į uostą. Rusai bijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgių tiltui.

Karo ekspertas Piotras Černikas įvardijo visiško Krymo tilto sunaikinimo scenarijų. Remiantis prognozėmis, Ukraina turi „pakišti estakadą po vandeniu kelis šimtus metrų“, kad Rusijos įsibrovėliai nebegalėtų jos atkurti. Problemą galima išspręsti naudojant tolimojo nuotolio raketas, tokias kaip ATACMS.

 

Tolimojo nuotolio raketos „Taurus“ gali sunaikinti Krymo tiltą, todėl Vokietijos kancleris Olafas Scholzas nesiryžta pritarti jų perdavimui Ukrainai, rašė „Politico“ žurnalistai. O. Scholzas ir toliau baiminasi „konflikto eskalavimo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(4)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: