Stipru. Ukrainos prezidentas skelbia, kas įkvėpė ukrainiečius (Video)  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis ir JAV vadovas Joe Bidenas pasikalbėjo telefonu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis ir JAV vadovas Joe Bidenas pasikalbėjo telefonu. Visų pirma politikai aptarė karinę pagalbą, ATACMS raketas, JAV specialiojo pasiuntinio vizitą, PEP įstatymą ir Izraelį.

„Kalbėjausi su JAV prezidentu Josephu Bidenu ir padėkojau jam už efektyvų mūsų pastarųjų gynybos susitarimų įgyvendinimą. Ukrainiečius labai įkvėpė ATACMS raketų gavimas, mūsų kariai sėkmingai jas naudoja mūšio lauke“, – rašė Zelenskis.

Prezidentas pažymėjo, kad buvo aptartas tolesnis Ukrainos tolimojo pajėgumo stiprinimas.

Jis sakė vertinantis neseniai įvykusį vaisingą JAV specialiosios atstovės Penny Pritzker vizitą Ukrainoje, kurio metu šalys pradėjo produktyvias derybas dėl įšaldyto Rusijos turto panaudojimo būdų.

Zelenskis taip pat informavo Bideną apie neseniai Aukščiausiosios Rados priimtą įstatymą dėl politiškai veikiančių asmenų, siekdama „skatinti reformas ir pradėti derybas dėl stojimo į ES“.

Abiejų šalių vadovai aptarė tolesnius bendrus žingsnius skatinant Taikos formulę, Zelenskis pasidžiaugė JAV sprendimu siųsti atstovą į kitą politikos patarėjų susitikimą Maltoje spalio pabaigoje.

 

„Ukraina yra dėkinga už gyvybiškai svarbią ir nuolatinę JAV paramą mūsų kovoje už laisvę ir prieš Rusijos agresiją“, – apibendrino prezidentas.

Vėliau Zelenskis pridūrė, kad pokalbyje taip pat buvo kalbama apie pagalbos Ukrainai išlaikymą kitais metais: „Apie reikšmingą paramos mūsų valstybei paketą“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: