Sunaikintas Putinas, 52 Medvedevai ir 14 Lavrovų  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos skelbia apie rusų nuostolius fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė nuo plataus masto invazijos pradžios sunaikino daugiau nei 290 tūkst. okupantų. Šį skaičių savo ataskaitoje vakar pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas. Jei tokia tendencija tęsis, per kelias dienas sunaikintų priešų skaičius pasieks 300 tūkst.

Kaip žinia, dar 2023 metų gegužę kariškiai pranešė, kad mūšio lauke buvo sunaikinta 200 tūkstančių priešų, tad per šešis mėnesius į kitą pasaulį buvo išsiųsta dar 100 tūkstančių įsibrovėlių, kurie įsiveržė į Ukrainos žemes ir žudė civilius.

Jei tokia dinamika tęsis ir karas tęsis, tai po metų, 2024-ųjų spalį, Rusija bus netekusi pusės milijono savo karių.

„Manau, kad rusams nėra jokių apribojimų personalo klausimu“, – komentare TSN.ua sakė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karinis-politinis stebėtojas Oleksandras Kovalenko. – Jiems riba yra ne personalo praradimas, kurį jie vienaip ar kitaip gali kompensuoti, o technikos praradimas. Kuo mažiau jie gali jį atkurti, tuo daugiau personalo nuostolių didėja. Rusijos personalo praradimai neprisidės prie protestų Rusijoje. Nereikia tikėtis rusų reakcijos, pavyzdžiui, į pusę milijono ar milijoną žuvusių okupantų. Nebus jokios reakcijos ir viskas“, – sako jis.

Kovalenko nuomone, Ukraina dabar turėtų daugiau dėmesio skirti tam, ar pagerėjo Rusijos personalo kokybė kovos zonoje, ar ne, kokia jų paramos sistema.

„Šie rodikliai dabar rodo, kad jie eina į minusą“, – sako Kovalenko.

 

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos balandį paleistas interneto šaltinis „Nuostolių nėra“ informuoja, kad žuvusių okupantų sąrašas pasipildė Rusijoje gerai žinomomis pavardėmis.

Tarp tų, kurie svajojo „paimti Kyjivą per tris dienas“, bet jau mirė, yra okupantų pavardės, tapačios Putino, Peskovo ir Naryškino pavardėms. Sąraše yra tik po vieną tokį asmenį šiomis pavardėmis. Tarp sunaikintų okupantų yra šiek tiek daugiau Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo Lavrovo bendrapavardžių – dabar jų yra 14.

Daugiausia tarp okupantų garsiomis pavardėmis žuvo Medvedevai. Šiandien 52 iš jų jau išguldyti Ukrainos žemėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(3)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: