„Rusų yra daug.“ Kovoja kaip per Antrąjį pasaulinį karą. Ekspertas skelbia detales  ()

Kupjansko-Lymano kryptimi pastebima teigiama dinamika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, instruktorius lakūnas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas sakė, kad okupantai bando kovoti kaip per Antrąjį pasaulinį karą, užtvindydami teritoriją daugybe karių.

Svitanas pabrėžė, kad į misijas metami neparuošti kariai, be kovinio koordinavimo. Jie patenka į ukrainiečių įtvirtintas teritorijas, minų laukus ir nežino, kaip elgtis. Rusai taip pat patenka į „ugnies maišus“, kuriuos Ukraina jau išmoko sukurti per ilgus karo metus, praneša „24 kanalas“.

„Į tokius spąstus rusai labai dažnai patenka Kupjansko-Lymano kryptimi. Tai tik rodo bandančių pulti dalinių nekompetenciją. Vienintelis niuansas, kad jų yra daug“, - pabrėžė ekspertas.

 

Jis taip pat pridūrė, kad šia kryptimi pastebima teigiama dinamika. Ten Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontratakų metu atkovoja prarastas pozicijas.

„Mes kartais puolame daugiau nei ginamės. Tai vyksta mažais žingsneliais, bet po kiekvienos mūsų kontratakos rusai pralaimi. Tokiu būdu mes pirmiausia atstatome savo pozicijas, o tada grąžiname rusus į jiems blogesnes sąlygas“, - paaiškino karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: