„Dėl šių žmonių turime didžiulių nuostolių. Praradome pozicijas, buvome paimti į nelaisvę.“ Apie tai niekas nežino. Ką slepia Ukraina (Video)  (1)

Ukrainos kariuomenė susidūrė su rimta problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas ir karo ekspertas Arty Green interviu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ atsakė į klausimą apie situaciją su minosvaidžiais. Anot jo, ši problema ne tik kad neišspręsta, ji dar labiau paaštrėjo.

„Banga praėjo, visi apie tai šaukė. Ukraina skubiai iškėlė užduotį: nupirkti daugiau minosvaidžių arba juos pagaminti. Bet žinote, jei padidinsite minosvaidžių skaičių, tai nepadidinsite minų skaičiaus. Dabar gaunasi taip: vienam minosvaidžiui viena mina, todėl kad minosvaidžių yra daugiau“, – sakė karys.

Pareigūno teigimu, jei anksčiau, santykinai kalbant, per dieną būdavo išleidžiamos penkios minos, tai dabar, kai pagaminta penkis kartus daugiau minosvaidžių, tenka po vieną miną minosvaidžiui.

„Bet tai nesąmonė, - piktinosi Arty Green. - Nežinau, kokie čia gali būti paaiškinimai. Ministerija, kiek pamenu, pasirašė sutartį su lenkais už kokias dešimtis milijonų. Bet kam tai rūpi ką ji ten pasirašė? Problema su minomis neišspręsta. Jų nėra.“

 

Tuomet karo analitikas pabrėžė, kad minos yra pigiausia amunicijos rūšis, labiausiai paplitusi ir nesudėtingiausia gamybos bei paieškos prasme pasaulyje.

„Tai reiškia, kad tie, kurie nesugebėjo su tuo susitvarkyti, atnešė mums didelių bėdų. Dėl šių žmonių turime didelių nuostolių, praradome pozicijas, patekome į nelaisvę ir pan.“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(7)
(57)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: