„Rusijos puolimas nyksta.“ Tendar skelbia apie pasiektą sėkmę (Žemėlapis)  ()

Rusijos kariuomenės puolimas prieš Kupjansko miestą Charkivo srityje žlunga ir praranda pagreitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės puolimas prieš Kupjansko miestą Charkivo srityje žlunga ir praranda pagreitį. Be to, Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai yra priversti trauktis spaudžiami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakų. Tai pareiškė karybos ekspertas, savo socialinio tinklo „X“ paskyroje rašantis „Tendar“ slapyvardžiu.

Pasak jo, rusai planavo puolimą Kupjanske kaip diversinį manevrą, siekdami priversti Ukrainos kariuomenę perkelti kai kuriuos dalinius iš Zaporižios fronto. Tačiau Rusijos planas žlugo, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontratakos metu užėmė pagrindines pozicijas ir sugebėjo išlaisvinti anksčiau rusų užimtas gyvenvietes. Ekspertas pažymi, kad iš dalies užimta Sinkivka buvo visiškai išlaisvinta ir išvalyta nuo Rusijos kariuomenės, kuri vėl buvo suvaryta atgal į Lymaną Pirmąjį.

 

Rusijos puolimas Kupjanske, kuris, mano manymu, buvo nukreipiamasis manevras, ne tik praranda pagreitį, bet ir aktyviai nyksta. Dalinai Rusijos kariuomenės užimta Sinkivka vėl buvo išlaisvinta, o Rusijos kariai buvo išvaryti atgal, į Lymaną Pirmąjį“, – sakė vokiečių ekspertas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(1)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: