„Žemė nusėta lavonais.“ Skelbia, ką įsakė visiškai girtas papulkininkis  ()

Spalio 7-17 dieną rusai didelėmis pėstininkų pajėgomis atakavo Kupianską. Nesėkmingai. Ir taip nesėkmingai, kad laukuose liko šimtai lavonų, o rusų karių artimieji skundžiasi girtais karininkais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-23 „Žemė nusėta lavonais.“ Skelbia, ką įsakė visiškai girtas papulkininkis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai buvo visa virtinė vadinamųjų mėsos šturmų - rusai be jokios taktikos bando Ukrainos gynėjus įveikti tiesiog dideliu savo skaičiumi. Jie nori į puolimą pasiųsti tiek daug karių, kad ukrainiečiai nesuspėtų jų visų nukauti. Tik prie Kupiansko įvyko kažkas baisaus net rusų standartais.

„Twitter“ puslapis „ChrisO_wiki“ rašo į Kupiansko mėsos šturmus buvo siunčiami ne tik buvę kaliniai, bet ir profesionalūs kariais. Kaip pėstininkai naudoti ir tankistai. Viskas buvo taip blogai, kad 12-ojo gvardijos tankų pulko karių artimieji rašė oficialius skundus, kad girtas vadas Sergejus Čizkovas tankų pulko karius į šturmą metė ginkluotus tik automatiniais šautuvais ir be jokios paramos.

Vienas rusų karys pasakojo: „Girtas kuopos vadas nepaaiškino kam ir kur, šturmuotojus pasiuntė į kitą medžių liniją, o supratęs, kad susimovė, ėjo per lauką, liepdamas ir mums eiti.“ Rusų karių grupės buvo taip ištampytos, kad okupantai nežinojo, kur gali šaudyti, nes nežinojo, kur yra savų. 

 

Čizkovas turi tokią reputaciją. Kariai pasakojo, kad siųsdamas juos į šturmą jis linkėjo greitos mirties. Jis karius vadino mėsos gabalais. Būta karių, kurie tiesiog atsisakė vykdyti tokias savižudikiškas užduotis ir už tai buvo nubausti.

Ukrainiečiai skelbia, kad šiuose šturmuose pranyko bent 300 rusų karių. Daug jų tiesiog liko gulėti laukuose - niekas nespėjo jų išvežti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(149)
(5)
(144)

Komentarai ()

Susijusios žymos: