Pateko į aklavietę. Pagrindinis Rusijos pajėgų privalumas virto skausmingiausia vieta  ()

Rusijos karinė vadovybė randa išteklių dideliems savo nuostoliams kompensuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko pastebi, kad nors Rusija gali kompensuoti savo milžiniškus nuostolius, yra riba, po kurios kompensuoti praradimus taps neįmanoma.

Daugiau nei 20 tūkstančių įsibrovėlių sunaikinimas per mėnesį yra bene veiksmingiausias būdas silpninti jų gynybos potencialą. Žinoma, tai turėtų būti atliekama kartu su kitais veiksmais, siekiant neutralizuoti priešo potencialą, ypač aviaciją, šarvuočius ir artileriją. Pavyzdžiui, neturėdami pakankamai šarvuotų kovos mašinų, okupantai yra priversti pulti arba sodindami karius ant tankų, arba naudodami nešarvuotas civilines mašinas. Tai padidina nuostolius“, – aiškina ekspertas.

Oleksandras Kovalenko pažymėjo, kad rusai daugiausia remiasi skaičiais. Ir skaičių sumažinimas sukels Rusijos gynybos paralyžių ir žlugimą.

„Ir negalima sakyti, kad tai nepasiekiama. 2023 metų sausį, vasarį ir kovą šis skaičius viršijo 20 tūkstančių, kai Bachmute prasidėjo mėsmalė. Ir būtent tada Rusija buvo priversta atidėti planuotą puolimą vasarį palei Limano-Kupiansko ašį ir į Orechovą ir Huliaipolę. Birželio mėnesį Rusijos kariuomenės nuostoliai taip pat viršijo 20 tūkstančių ir tada Rusijos okupacinės pajėgos skubiai patraukė dalinius iš kitų placdarmų į Zaporižios sritį, nes rezervai ėmė labai greitai džiūti“, – aiškina stebėtojas.

 

Anot jo, karui užsitęsus, kompensuoti žmogiškuosius nuostolius Rusijai bus vis sunkiau.

„Ir čia Rusijos kariuomenė atsiduria egzistencinėje aklavietėje, kai neįmanoma į frontą pasiųsti daugiau technikos ir jos trūkumo nebeįmanoma kompensuoti žmogiškaisiais ištekliais, tuo pačiu šiuo komponentu užtikrinant rezervų augimą (efektyviam pavestų užduočių įgyvendinimui). Rusijos karių skaičius ir mobilizacijos potencialas visada buvo vadinami privalumu, tačiau tai yra ir jų Achilo kulnas“, – reziumavo Oleksandras Kovalenko.

(22)
(0)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: