Yra mirusių. Kraupios nepaklusnių Rusijos kariuomenės naujokų bausmės  ()

Poligonuose Volgogrado srityje ir Orenburgo srityje aptiktos duobės, kuriose buvo baudžiami karinės drausmės pažeidėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai informaciją apie tai gavo iš dviejų šiuose poligonuose tarnavusių anoniminių šaltinių. Palyginę šią informaciją ir šių metų rugpjūčio pradžioje darytas palydovines nuotraukas, „Conflict Intelligence Team“ (CIT) ir „Svarbios istorijos“ žurnalistai padarė išvadą, kad duobės poligone greičiausiai naudojamos kaip kankinimo vietos, kuriose nusikaltę užverbuoti asmenys laikomi be maisto, vandens ar medicininės priežiūros. Ankstesnėse palydovinėse nuotraukose, darytose 2023 m. balandžio mėnesį, šių duobių nematyti.

Pasak šaltinio, kuris 2023 m. birželį kaip savanoris atvyko į poligoną Volgogrado srityje, nusikaltusius naujus karius pirmą kartą sumušė karo policija. Po to jie buvo įmesti į duobę ir ten laikyti nuo kelių dienų iki savaitės. Dažniausiai tokios bausmės priežastis buvo girtumas. Dauguma girtų buvo užverbuoti Rusijos kalėjimuose. Informacija nepatvirtinta, bet šaltinis pasakojo, kad vienas jo tarnybos draugas mirė po pabuvimo duobėje.

Kitas rusų karys, 2023 metų vasarą dezertyravęs iš Rusijos armijos, buvo apmokytas Tocko poligone Orenburgo srityje. Anot jo, taisyklių pažeidėjus poligone sumušė būrio vado komanda ir kariai su „Achmat“ ženklais. Po sumušimo kariai kelias dienas buvo laikomi surakinti antrankiais arba buvo metami į duobes.

 

Palydovinės nuotraukos patvirtino dviejų duobių buvimą Tocko poligone, tačiau vaizdai neleido pasakyti, kokiam tikslui šios duobės galėjo būti naudojamos.

Žurnalistai taip pat išsiaiškino, kad panašios bausmės egzistavo dar 10-ojo dešimtmečio pabaigoje, kai ten mirė šauktinis karys, nubaustas už nešvarią apykaklę.

(10)
(0)
(10)

Komentarai ()