„Jie mirs visi iki vieno, bet tai padarys....“ Rusai gavo beprotišką Putino įsakymą  ()

Romanas Svitanas pabrėžė, kad Rusijos armijai duota ne karinė, o politinė užduotis: apsupti Avdijivką, ir tai jiems nieko gera nežada.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai turi didelę problemą fronte: jiems reikia sustabdyti Ukrainos kariuomenės puolamuosius veiksmus ir įšaldyti frontą bent šešiems mėnesiams. Norint tai padaryti, okupantams reikia kažkokio mechanizmo, tačiau rudeninės liūtys jiems tikrai nepadės. Be to, drėgnas oras neigiamai paveiks Rusijos, o ne Ukrainos kariuomenės puolimo veiksmus.

Tai paaiškinama tuo, kad Donecko dirvožemis, kur rusai pradeda puolimą, neleidžia vykdyti visaverčių puolimo operacijų, o Zaporižios ir Chersono frontuose, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro proveržį, priešingai, net per lietų galima judėti be problemų, nes ten dirvožemis kitoks.

Apie tai kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

„Rusai ir Putinas turi didelę problemą. Rusijos Federacijos prezidentui reikia „ištirpinti“ teritorijas, todėl iškeltas politinis uždavinys: apsupti Avdijivką. Ne užimti, o apsupti. Mes matome šiuos okupantų bandymus ir pastangas. Jie bando apsupti, kirsti tiekimo linijas, o paskui bando „parduoti“ šią informaciją liaudžiai“, – sako Svitanas.

Pasak Svitano, jei tai būtų buvusi karinė misija, jie būtų du kartus smogę į Ukrainos įtvirtintą zoną (kaip kovojo daugelį metų prieš tai) ir atsitraukę. Bet kadangi tai yra politinė užduotis, ten bus nužudyti visi iki vieno, bet jie vykdys beprotišką Putino įsakymą, bus daug kraujo, pažymėjo pulkininkas.

 

Tai iš esmės yra politiniai spąstai rusams, į kuriuos jie patys save įvaro.

„Mes galime juos ten išlaikyti, likviduoti juos. Kasdien atgula ne viena rusų kuopa, likviduojama daugiau nei tuzinas karinės technikos“, – reziumavo Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(3)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: