Britų televizijos kompanija nusprendė atsikovoti prekės ženklą „Skype“  (11)

Britų televizijos kompanija „British Sky Broadcasting“ („BSkyB“), kurios 39,1 proc. akcijų priklauso Ruperto Murdocho korporacijai „News Corp.“, nusprendė nuginčyti teisme „Skype“ teises naudoti jos prekės ženklo pavadinimą, praneša lenta.ru su nuoroda į „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Televizijos kompanijos atstovai baiminasi, kad vartotojai gali pagalvoti, jog tai viena kompanija. „BSkyB“ duomenimis, visuomenės apklausos patvirtino šiuos būgštavimus.

Kaip rašo „The Daily Telegraph“, teisiniai ginčai dėl prekės ženklo vyksta jau daugiau nei penkerius metus, tačiau visuomenė apie tai sužinojo tik pirmadienį, rugpjūčio 9 d., kai „Skype“ pranešė apie sprendimą pateikti pirminį viešą akcijų siūlymą biržoje.

Pirminio viešo akcijų siūlymo visuomenei pareiškime teigiama, jog „BSkyB“ sieks, kad būtų uždrausta naudoti prekės ženklą „Skype“ Europos Sąjungos, Indijos, Norvegijos ir Brazilijos teritorijoje, rašo „The Financial Times“. Leidinys taip pat pranešė, jog liepos mėn. Europos Sąjunga pripažino, kad „BSkyB“ reikalavimai yra pagrįsti.

Tuo tarpu „Skype“ žada pardavinėti Amerikos depozitines akcijas, kurios žymi užsienio kompanijų vertybinius popierius, ir tikisi prekiauti „Nasdaq“ indekse. Kompanija dar nenurodė, kada jos akcijos pasirodys prekyboje ir už kokią kainą bus prieinamos. Pirmąją šių metų pusę „Skype“ turėjo 560 mln. registruotų vartotojų, kurie iš viso atliko 95 mlrd. balso ir vaizdo skambučių.

Internetinis aukcionas „eBay“ buvo nupirkęs „Skype“ už 2,6 mlrd. dolerių 2005 m., tačiau praėjusiais metais pardavė 70 proc. už 2 mlrd. dolerių. Iš privačių investuotojų „Silver Lake“, Kanados pensijų fondo ir Andreesseno Horowitzo sudaryta grupė, nusipirko 56 proc. akcijų. „Skype“ kūrėjų Niklaso Zennstromo ir Januso Friiso įmonė „Joltid“ kontroliuoja 14 proc. įmonės.

Savo pareiškime apie planuojamą pirminį pasiūlymą „Skype“ teigė per pirmą pusmetį uždirbusi 13,1 mln. dolerių grynojo pelno, tačiau perspėjo, kad „gali neišlaikyti pelningumo“. 2009-aisiais bendrovė pranešė apie 417,5 mln. dolerių nuostolį, patirtą daugiausia dėl pardavimo metu kilusių teisinių ginčų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)