„Žinojau, jog nebeišeisiu.“ Karys vienas pats laikė pozicijas 2 savaites (Video)  ()

Aktyvūs karo veiksmai Bachmuto kryptimi nesiliauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš gynėjų pats 14 dienų ėjo pareigas prie Kliščivkos.

Jo kovos draugai kalbėjo apie desantininką Sergejų Spodeniuką su šaukiniu „Fin“. Drąsus gynėjas dvi savaites savarankiškai ėjo pareigas Donecko srities Kliščivkos rajone.

Aktyvūs karo veiksmai Bachmuto kryptimi nesiliauja. Ten priešas siekia perimti naujų teritorijų kontrolę ir išvaryti Ukrainos gynėjus iš pozicijų, kurias jiems pavyko užimti. Kartą 36 metų kariškis liko vienas su priešu.

Gynėjų paviešinta filmuota medžiaga rodo, kad akimirkų, kai kovos sustoja priekinėje linijoje, yra nedaug. Priešas nuolat aktyvus. Ukrainiečiams racijos pagalba pavyko išsiaiškinti, kad Kleščivkos apylinkėse jų brolis liko vienas pozicijoje. Tada jie nuėjo jo gelbėti

Sergejus Spodeniukas savarankiškai atsilaikė 14 dienų. Jis padarė viską, kad nepasiduotų rusų užpuolikams.

„Tada kreipiausi į Dievą ir pasakiau: Viešpatie, jei padėsi ištraukti „Finą“ ir jis bus gyvas, aš mesiu rūkyti. Jau keturias dienas nerūkau“, – sako 80-ojo specialiojo oro desantininkų pulko būrio vadas Jurijus.

Jis pridūrė, kad keturias dienas gynėjas gulėjo tarp rusų karių būrių. Karys buvo be vandens ir maisto. Būrio vado teigimu, „Fin“ nurodytu laiku bendravo tik per raciją.

 

Anot vado, įsibrovėliai galingai dengė poziciją artilerija. Tarp ukrainiečių desantininkų buvo ir žuvusių, ir sužeistų. O silpniausieji buvo evakuoti pirmieji. Pats „Fin“ buvo sužeistas į kojas, tačiau nusprendė, kad evakuosis jis paskutinis.

O kai atėjo 36-erių gynėjo eilė, okupantai priartėjo prie jo pozicijos. Tada „Fin“ paprašė panaudoti visus ginklus, kad pataikytų į įsibrovėlius. Jis praktiškai iššaukė ugnį į save.

„Bet kokiu atveju ten jo laukė mirtis. Jis ten turi šansą... Na, buvo daug dalykų, nes jei p***ai pateko į mūsų pozicijas, tai jie mūsų karių nepaima į nelaisvę. Jie tiesiog nušauna juos ir išeina. Arba jis ten bus kankinamas ir nužudytas, arba mūsų artilerija galbūt jį išgelbės. Taip buvo ir su „Fin“. Mūsų sviediniai ir minos krito šalia jo, bet jis liko gyvas“, – pridūrė vadas.

 

„Fin“ istorija turi laimingą pabaigą. Jam kažkaip pavyko perlipti per minų lauką. Šiuo metu jis yra ligoninėje, kur yra gydomas.

Matote, aš žinojau, kad niekada iš ten neišeisiu. Bet man tai nesvarbu, aš nenoriu savęs daryti didvyriu. Jei atvirai, apie tai nepagalvojau...“, – žurnalistams sakė pats „Fin“.

Sergejui Spodeniukui yra 36 metai. Jis pats kilęs iš Žitomiro srities. Prieš visapusišką invaziją jis dirbo laukuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(3)
(140)

Komentarai ()

Susijusios žymos: