[ŽT] „Didėja nerimas.“ Į Ukrainą siunčiami JAV generolai. Kas nutiko (Video)  ()

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas su grupe vyresniųjų generolų iš anksto nepranešę lankėsi Kyjive.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos sekretorius L. Austinas atvyko į Kyjivą su grupe generolų. 

Naujienų agentūra „Bloomberg“ praneša, kad pagrindinis vizito tikslas yra derybų misija, taip pat noras patvirtinti, kad Vašingtonas toliau remia Ukrainą. Artimiausios Ukrainos sąjungininkės Europoje vis labiau nerimauja dėl JAV gebėjimo paremti Kyjivą vykstant ginčytiniems debatams dėl išlaidų prieš kitais metais įvyksiančius prezidento rinkimus.

Stotyje Kyjive L. Austiną pasitiko JAV ambasadorė Ukrainoje Bridget Brink ir JAV gynybos atašė brigados generolas Kiplingas Kahleris, o kartu su juo atvyko JAV generolas Christopheris Cavolis, kuris yra NATO vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas ir JAV vadovybės Europoje vadovas. 

Aukšti JAV gynybos pareigūnai sakė, kad L. Austinas atvyko į Kyjvą aptarti artėjančių žiemos mūšių ir planuoti būsimą saugumo pagalbą. Jis, atvykęs į Kyjvą traukiniu iš Lenkijos, planuoja susitikti su prezidentu V. Zelenskiu, gynybos ministru Rustemu Umerovu ir vyriausiuoju vadu generolu Valerijumi Zalužnu.

 

JAV pareigūnai sakė, kad L. Austinas ketina pasakyti Ukrainos pareigūnams, kad Amerikos parama pastangoms atremti Rusijos invaziją yra nepajudinama ir tęsis, net kai pasaulio dėmesys krypsta į Artimuosius Rytus ir atsiranda nuovargio po beveik 21 mėnesį trunkančio karo požymių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: