5 pasikėsinimai. Kaip Zelenskiui pavyko išnešti sveiką kailį (Video)  (2)

Rusai neprarado vilties eliminuoti Ukrainos prezidentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Zelenskis prisipažino jau išgyvenęs kelis pasikėsinimus į gyvybę, nes V. Putinas davė įsakymą jį nužudyti. Apie tai Ukrainos prezidentas kalbėjo interviu „The Sun“. Bet net ir čia V. Zelenskis juokavo ir kėsinimąsi į savo gyvybę lygino su koronavirusu.

„Pirmasis atvejis buvo labai įdomus... žmonės nežino, ką su tuo daryti, ir atrodo labai baisu, kaip Covidas. Ir tada žvalgyba sako, kad kita grupuotė atvyko į Ukrainą bandyti įvykdyti žmogžudystę“, – sakė jis.

Nors vienas iš V. Zelenskio padėjėjų inkognito sakė, kad vien per pirmąsias plataus masto karo savaites buvo padaryta mažiausiai tuzinas pasikėsinimų į jo gyvybę. Pirmasis – vasario 24 d. Tada visas Rusijos specialusis būrys iššoko su parašiutais, kad užmuštų V. Zelenskį Kyjive. Tačiau prezidento apsaugos darbuotojai užtvėrė biurą improvizuotomis užtvaromis ir faneros gabalais, o artimiems padėjėjams buvo įteikti ginklai ir šarvuotos liemenės.

Tą pačią dieną Didžiosios Britanijos ir Amerikos pareigūnai pasiūlė išvežti Prezidentą iš sostinės, baimindamiesi, kad Kyjivas gali būti užimta, tačiau V. Zelenskis atsakė dabar legendine tapusia fraze: „Man reikia amunicijos, o ne taksi“.

Vienas paskutinių bandymų buvo parengtas šių metų rugpjūtį. Leidinys rašo, kad rusai norėjo tai padaryti per vieną iš V. Zelenskio kelionių į Nikolajevą. Rusai planavo pradėti antskrydį ant pietinio tilto, kuriuo tikriausiai turėjo judėti Prezidentas. Beje, kai 2022 metais aplink Kyjivą vyko mūšiai, V. Zelenskis išėjo iš savo kabineto ir padarė drąsią asmenukę, kuri subūrė ukrainiečių pasipriešinimą ir įrodė, kad jis liko sostinėje. Beveik po dvejų metų V. Zelenskis pareiškė, kad Rusija vis dar „tikrai nori“ jį pašalinti iš valdžios. Ir iš tikrųjų, kadangi jo fiziškai neįmanoma likviduoti, V. Putinas turi kitą destabilizavimo planą, vadinamąjį „Maidaną-3“.

 

„Naujausia informacija: jie labai nori pakeisti prezidentą - galbūt ne dėl žmogžudystės, o dėl valdžios pasikeitimo. Jie naudos visus turimus įrankius iki šių metų pabaigos įgyvendinti naują operaciją, kuri turi net pavadinimą... Žinote, galime su tuo gyventi“, – sakė jis.

V. Zelenskis jau paskelbė apie šio plano rengimą Rusijoje ir paaiškino, kad tokiu būdu Maskva siekia pradėti Ukrainos visuomenės skaldymą, sukurti „chaosą“ šalyje ir sunaikinti prezidentą, o destabilizavimo plano pavadinimą atskleidė žvalgyba. Paklaustas, ar Ukraina rizikuotų nužudyti diktatorių V. Putiną, jei atsirastų galimybė, V. Zelenskis atsakė, kad „tai yra karas ir Ukraina turi visas teises ginti savo žemę“.

 

Tačiau tai dar ne visi skambūs V. Zelenskio pareiškimai šio interviu metu: jis taip pat kalbėjo apie V. Zalužną ir sąlygas, kuriomis karas gali baigtis.

„Su visa pagarba generolui V. Zalužnui ir visiems mūšio lauke esantiems vadams. Yra absoliutus hierarchijos supratimas. Ir tai viskas, ir negali būti du, trys, keturi, penki. Yra tik vienas, pagal mūšio lauko įstatymą, o karo metu apie tai net gali būti diskutuojama.Tai nelemia tautos vienybės“, – sakė jis.

V. Zelenskis taip pat padarė pareiškimą apie karą Ukrainoje ir pabrėžė, kad visa tai gali išsivystyti į trečiąjį pasaulinį karą, nes Rusija kursto konfliktus kitose pasaulio vietose. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)

Komentarai (2)