„To dar niekada nėra nutikę istorijoje... Taip laimėti karą neįmanoma“  ()

Paneigtas populiarus mitas apie Ukrainos karą su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos visuomenė turi gana perdėtų lūkesčių, kad tuoj pasirodys koks nors modernus ginklas, kuris leis iš karto nugalėti Rusiją. Deja, taip nebus, nes dar niekada kariuomenės istorijoje to nėra nutikę. Išimtimi galima laikyti tik atominę bombą, kurią amerikiečiai panaudojo prieš Japoniją, tačiau ir šiuo atveju ne viskas taip vienareikšmiška.

Tokią nuomonę išsakė į atsargą išėjęs Izraelio gynybos pajėgų karininkas ir karo istorikas Grigorijus Tamaras interviu su Anastasija Fedor „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“.

Kaip priminė ekspertas, Pirmojo pasaulinio karo metais Vokietija naudojo cheminį ginklą, nuo kurio žuvo daugiau žmonių nei nuo branduolinio ginklo per Antrąjį pasaulinį karą. Britai pirmieji panaudojo tankus, tačiau nei cheminis ginklas, nei tankų naudojimas nebuvo ta stebuklinga lazdelė, kuri turėjo įtakos karo baigčiai. Galiausiai karo baigtį nulėmė Vokietijos išteklių išeikvojimas.

 

Vokiečiai Antrąjį pasaulinį karą pralaimėjo būtent ir dėl to, kad jų ištekliai neprilygo antihitlerinės koalicijos šalių ištekliams.

„Bet kuris pasaulinis karas, vienaip ar kitaip, yra išteklių karas. Jei kalbame tik apie karinę šio klausimo pusę, vienokia ar kitokia ginkluotė negali tapti tam tikra priemone, kuri pakreiptų karo veiksmų eigą. Taip laimėti karą neįmanoma“, - aiškino Tamaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(12)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: