Trečiasis pasaulinis karas jau prasidėjo. Šį kartą, jis kitoks  ()

Pasaulyje siekiama sugriauti liberaliąją tvarką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Užsienio politikos ir tarpparlamentinio bendradarbiavimo komiteto pirmininkas, deputatas Oleksandras Merežko mano, kad trečiasis pasaulinis karas jau prasidėjo, tačiau hibridiniu formatu.

Interviu portalui LB.ua jis sakė, kad šis formatas yra hibridinis, nes šalys kovoja ne tik karštuosiuose karuose, pavyzdžiui, Rusijos agresija prieš Ukrainą, bet ir kibernetinėje erdvėje, aukštųjų technologijų, ekonomikos ir prekybos srityse. Tai kova tarp, kaip sako JAV prezidentas Joe Bidenas, demokratijų ir autokratijų pasaulio.

Pasak Merežko, priešo stovyklai priklauso ir Kinija.

„Jos prezidentas Xi Jinpingas nori, kad ji taptų pasauline lydere, pirmiausia ekonomine, o paskui ir politine. Kinija jau dabar atvirai deklaruoja savo ambicijas ir veikia kaip vadinamoji pasaulio pietų lyderė. Jos jaunesnioji partnerė, jei ne vasalė, yra Rusija, kuri kinams reikalinga dėl milžiniškų išteklių“, - sakė jis.

Be to, pasak O. Merežko, į priešišką stovyklą įeina Šiaurės Korėja, Baltarusija, Iranas, Kuba, Nikaragva ir Venesuela – naujoji „blogio ašis“. Pasak Merežko, jos bando pakenkti esamai liberalia tarptautine teise grindžiamai tvarkai. Jos siekia pasėti kuo didesnį chaosą tarptautiniuose santykiuose, o tada sugriauti demokratinių šalių koaliciją ir jų transatlantinį solidarumą. Šios valstybės turi savo sąjungininkų Vakaruose, ypač Europoje, pavyzdžiui, Vengrijos ministrą pirmininką Orbaną.

 

„Dabar esame atsidūrę situacijoje, kuri labai panaši į įvykius prieš Pirmąjį pasaulinį karą, kai tuomet egzistavusi tarptautinė pusiausvyra sugriuvo, o vietoj jos atsirado dvi priešiškos stovyklos. Dabar pusiausvyros nėra, vėl egzistuoja dvi priešiškos koalicijos. Karas tęsiasi, ir jis yra pasaulinis, o Rusijos ir Ukrainos karas yra šios didžiosios konfrontacijos dalis“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()