Netikėti įvykiai. Kremlius skubiai peržiūri karo scenarijus. Kas nutiko  ()

Situacija Rusijos ir Ukrainos fronte klostosi visai ne taip, kaip norėtų šalis agresorė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija Rusijos ir Ukrainos fronte klostosi visai ne taip, kaip norėtų šalis agresorė. Štai kodėl Kremlius svarsto skirtingus karo scenarijus.

Politikos ekspertas ir Viešosios analitikos centro „Bokštas“ vadovas Valerijus Klochokas „24 kanalui“ išvardijo tris įvykių raidos variantus, kuriuos Rusija gali apgalvoti. Visų pirma kalbame apie valdžios pasikeitimą Ukrainoje.

„Rusijoje tikra panika. Viešai tai nepasirodo, bet akivaizdu – to negalima ignoruoti. Todėl jie imituoja skirtingus scenarijus, įskaitant Zelenskio pakeitimą“, – pažymėjo Klochokas.

Ko gero, kalbame ne apie fizinį Ukrainos prezidento sunaikinimą, o apie jo atsistatydinimą, susilpninant situaciją šalyje.

Tokiu būdu Kremlius siekia gauti derybininką, kuris sutiktų tiesiogiai derėtis su Vladimiru Putinu. V. Zelenskis ne kartą pareiškė, kad neves jokių derybų su Rusijos prezidentu.

Be valdžios pasikeitimo Ukrainoje, Kremlius svarsto ir apie valdžios pasikeitimą pačioje Rusijoje. Tada jie tikisi, kad Zelenskis sutiks derėtis.

 

„Nors Rusija kuria planą pakeisti V. Putiną, Kremlius dar nėra pasirengęs aiškiai pareikšti, kad V. Putinas neina į kitus rinkimus – nes jis eina į rinkimus“, – pareiškė V. Klochokas.

Be to, Rusijos politinis elitas svarsto sumažinti karinių operacijų fronte intensyvumą. Tačiau daugumai jos piliečių nebus lengva paaiškinti, kodėl fronte buvo tokie dideli nuostoliai, kodėl ši „SVO“ apskritai prasidėjo. Ypač jei Ukraina įstos į NATO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(13)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: