Situacija nebevaldoma. Ukraina siunčia notą Lenkijai (Foto)  (12)

Vežėjų streikas lėmė dar vieno Ukrainos vairuotojo mirtį – jis mirė Lenkijoje pasienyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vežėjų streikas lėmė dar vieno Ukrainos vairuotojo mirtį – jis mirė Lenkijoje pasienyje. Tai jau antra mirtis nuo blokados pradžios. Yra žinoma, kad žuvęs vairuotojas vairavo vilkiką su Charkivo valstybiniais numeriais.

Dėl antrojo ukrainiečio, eilėje pasienyje žuvusio vairuotojo, Ukrainos pusė išsiuntė oficialią notą Lenkijos užsienio reikalų ministerijai, skelbia mignews.ua.

Ukrainietiško vilkiko vairuotojas buvo eilėje prie Korčovos pasienio kontrolės punkto. Ambasada reikalauja atblokuoti krovininių transporto priemonių judėjimą, feisbuke rašė Ukrainos ambasadorius Lenkijoje Vasylis Zvarychas.

„Lenkijos protestuotojų vykdomas krovinių eismo ribojimas kelia grėsmę žmonių gyvybei ir sveikatai, kelia didelę grėsmę eismo saugumui ir tvarkai viešuosiuose keliuose, o tai reiškia, kad pagal Lenkijos Respublikos įstatymo normas tai suteikia tiesioginį pagrindą vietos valdžios institucijoms nutraukti streiką“, – pažymėjo jis.

 

Ukrainos pusė taip pat paragino neleisti Ukrainos, Lenkijos ir užsienio vilkikų vairuotojams stovėti ilgose eilėse be tinkamų sąlygų ir netapti protestuotojų veiksmų įkaitais.

Lenkijos vežėjų streikas Lenkijos ir Ukrainos pasienyje prasidėjo lapkričio 6 d. Lenkai reikalauja panaikinti transporto bevizį režimą Ukrainai. Jau žinoma, kad Lenkijos vežėjai sienos blokadą planuoja pratęsti iki 2024 metų vasario 1 dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(40)
(21)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: