„Atsigulti! Mus supa tankai!“. Įtempto veiksmo trileris. Nufilmuota, kas darosi apkasuose  ()

Nufilmuoti nerealūs kadrai tiesiai iš mūšio lauko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos režisierius ir karininkas Olegas Sencovas parodė apkasų mūšių prie Avdijivkos vaizdo įrašą – filmuota medžiaga tikriausiai buvo nufilmuota GoPro kameromis, juose matyti sunkus ir ilgas mūšis, sužeistieji, kario pasirengimas aukotis, kad nebūtų sučiupti bendražygiai ir galiausiai sužeistųjų išgelbėjimas.

Vaizdo įrašas trunka kiek daugiau nei 30 minučių, jame rodomas apkasuose esančių Ukrainos gynėjų mūšis su Rusijos įsibrovėliais, kurie bando šturmuoti poziciją.

Kaip girdite iš įrašo, kariškiai teigia, kad rusai spaudžia iš visų pusių ir jau yra labai arti – konkrečiai, vienoje pusėje tik 15 m. Jie granatsvaidžiais daužo ukrainiečių gynėjus, meta granatas ir šaudo iš tankų.

Trys Ukrainos kariai iš 13, įskaitant Sencovą, buvo sužeisti. Vienas kovotojas patyrė sunkių kojų traumų.

Visi pokalbiai apkasuose, pokalbiai per raciją vyksta esant nuolatiniam apšaudymui – jie nenutyla net kelioms sekundėms.

 

„Čia yra sužeistas žmogus. Man reikia vietos jį apžiūrėti. Jo kojos pasruvo krauju... Gulėk, gulėk! Mes apsupti, tankai juda į musų pozicijas“, – šaukia sužeistam kariui padėjusi kareivė.

Tada galima išgirsti, kaip Sencovas, šaukiniu „Grunt“, per raciją perduoda savo bendražygiams: „Pro mus pravažiavo 4 tankai, šaudė“.

Vėliau šarvuotų transporteriu kariai evakuojasi. Šiame mūšyje visi Ukrainos gynėjai liko gyvi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(4)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: