„Rusija planavo agresiją prieš Ukrainą dar gerokai prieš Maidaną.“ Istorikas skelbia šokiruojančius faktus  ()

Rusijos agresijos prieš Ukrainą planas buvo patvirtintas 2008 metų pabaigoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorikas ir Ukrainos katalikų universiteto profesorius Jaroslavas Hrycakas interviu radijui NV sakė, kad Rusijos agresijos prieš Ukrainą planas buvo patvirtintas 2008 metų pabaigoje.

„Rusija planavo plataus masto karinę agresiją prieš Ukrainą dar gerokai prieš Maidaną. Remiantis mano šaltiniais, mano kolegų šaltiniais, kurie tai supranta, šis planas buvo patvirtintas 2008 metų pabaigoje“, – sakė Hrycakas.

Istorikas paaiškino, kad vienintelė staigmena rusams buvo Maidanas: jie tikėjosi, kad masiniai neramumai Ukrainoje prasidės 2015 m., kai Viktoras Janukovyčius vėl pretenduos į prezidento postą ir imsis manipuliacijų.

„Tuo metu buvo manoma, kad tai bus geriausias laikas Rusijai įsiveržti į Ukrainą, kad, neva, būtų užtikrinta tvarka šioje šalyje, išgelbėta nuo chaoso. Todėl negalima sakyti, kad Rusija iškart „nubaudė“ ukrainiečius, „nubaudė už revoliuciją“. Ji turėjo tokį planą“, – aiškino Hrycakas.

Anot jo, ukrainiečius „nubausti“ plataus masto karine agresija rusai planuoja „kiekvieną kartą, kai ukrainiečiai demonstruoja savo aktyvią poziciją artėjant prie Vakarų ir tolstant nuo Rusijos, kaip tai nutiko 2014 m.

 

„Mes apie tai žinojome. Sakau „mes“, nes tai buvo Maidano ekspertai. Mes jau seniai buvome įspėti, kad invazija iš tikrųjų yra neišvengiama. Prisimenu, kad net kažkada prašėme nueiti į Maidaną ir tai deklaruoti. Ir kažkur „Youtube“ egzistuoja informacija, kad Janukovyčius mums nebėra grėsmė, pagrindinė mūsų grėsmė yra Putinas. Turime laiko iki olimpinių žaidynių pabaigos. Ir tolimesnė raida, deja, tai patvirtino“, – pridūrė istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(3)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: