[ŽT] Kokias Rusijos problemas išsiaiškino Jungtinės Karalystės žvalgyba?  ()

Jungtinės Karalystės žvalgyba tvirtina, kad Rusijai perkėlus Juodosios jūros laivyno operacijas į Novorosijską, atakuoti Ukrainą sparnuotosiomis raketomis tampa sunkiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės žvalgybos analitikai teigia, kad Rusijos Juodosios jūros laivynas tradiciškai pasikrauna sparnuotąsias raketas Sevastopolyje, esančiame okupuotame Kryme, tačiau šiam miestui kyla grėsmė dėl Ukrainos dronų ir raketų smūgių. Dabar Rusija greičiausiai laiko Novorosijską geresne alternatyva raketoms pakrauti, bet tai pareikalaus naujų pristatymo, saugojimo, valdymo ir pakrovimo procesų ir infrastruktūros.

Jungtinės Karalystės žvalgyba priminė, kad 2023 metų lapkričio 13 dieną Ukrainos kariuomenė paskelbė, kad Rusija sustabdė sparnuotųjų raketų atakas iš jūros, nes turi logistikos problemų Novorosijske. Sevastopolyje tų problemų nebuvo, bet dabar šis uostas yra pasiekiamas ukrainiečių raketoms. Taigi, rusų sparnuotosios raketos į Ukrainą skrenda rečiau.

 

„Tikėtina, kad Rusija paspartins šių problemų sprendimą, kad sparnuotosios raketos iš jūros galėtų būti įtrauktos į žiemos kampaniją“, – nurodė Jungtinės Karalystės žvalgyba.

(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: