Netikėta. Putinas bijo karių žmonų. Skelbiama, ką jis daro  ()

Kremlius baiminasi, kad šauktinių žmonos, nepatenkintos ilga vyrų tarnyba, gali tapti rimta politine problema. Siekiant užkirsti kelią moterų nepasitenkinimo protrūkiui, regionų pareigūnams nurodyta kuo greičiau skirti pinigines pašalpas karių žmonoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Business Insider“ rašo, kad Kremlius mano, kad daugumai žmonų labiau rūpi gauti pinigų, o ne susigrąžinti vyrus iš karo. Ši žinia pasirodė po to, kai karių žmonos lapkričio 7 d. surengė retą viešą protestą Maskvos Teatro aikštėje. Policija akciją išsklaidė „per kelias minutes“.

„Akivaizdu, kad kariai ir jų artimieji neribotą personalo buvimą kovinėmis sąlygomis be rotacijos vis labiau vertina kaip nepriimtiną“, – teigia Jungtinės Karalystės žvalgyba.

Naujausi karių žmonų prašymai išduoti leidimus protestams Maskvoje ir Sankt Peterburge buvo atmesti. Atrodo, kad Kremlius vis labiau nerimauja dėl gyventojų nepasitenkinimo, ypač artėjančių Rusijos prezidento rinkimų kontekste.

Jie yra „nepaaiškinamai susirūpinę“, sakoma naujausioje Karo Studijų Instituto (ISW) ataskaitoje. Tai yra šiek tiek keista, nes Putiną palaiko didžioji dalis gyventojų. Kodėl Putinas baiminasi protestų, jei jį palaiko apie 82 % gyventojų?

Ankstesniuose Rusijos konfliktuose Afganistane ir Čečėnijoje šauktinių karių žmonos ir motinos turėjo įtakos formuojant viešąją nuomonę, o analitikai teigia, kad Putinas baiminasi, kad jos gali tapti antikarinio judėjimo šerdimi. „Šalyje, kurioje nėra nepriklausomos žiniasklaidos ir kitų veiksmingų valstybės kontrolės sistemų, kur valstybė vykdo represinę politiką prieš visų rūšių pilietinę veiklą, motinos ir žmonos yra vienintelės teisėtos kariuomenės kritikės“, – rašo „openDemocracy“.

 

Šią savaitę Rusijos Centrinės rinkimų komisijos pirmininkė Ella Pamfilova paskelbė, kad iš šalies išvykę rusai bando diskredituoti artėjančius rinkimus. Kaip pažymėjo ISW, jos pareiškimai rodo, kad „Rusijos vyriausybė ir toliau didins cenzūrą, prisidengdama kova su bandymais kištis į vidaus rinkimus artėjant prezidento rinkimams“.

(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: