„Imperija“ XIX amžiaus ribose. „Esu visiškai įsitikinęs.“ Latvijos prezidentas skelbia pavojų  ()

„Jei Rusija nuspręs, kad ji „laimėjo“ Ukrainoje, ji turės naują strateginį „tikslą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei Rusija nuspręs, kad ji „laimėjo“ Ukrainoje, ji turės naują strateginį „tikslą“, – sakė Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius.

Agresorė Rusija „svajoja“ vėl sukurti XIX amžiaus Rusijos imperiją, kuri apimtų Baltijos šalis, Moldovą, Kazachstaną ir Suomiją. Būtina didinti NATO kariuomenę, dar yra laiko sustiprėti. Jei Maskva padarys išvadą, kad ji „laimėjo Ukrainoje“, Baltijos šalių užvaldymas gali tapti jos strateginiu „tikslu“. Tai pareiškė Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius.

Interviu „Suspilne“ jis sakė, kad Rusija svajojo apie savo „imperiją“ XIX amžiaus ribose.

Esu visiškai įsitikinęs, sprendžiant iš Rusijos propagandos ir kai kurių Rusijos pareigūnų šnekų, tai yra Rusijos Federacijos svajonė - atkurti Rusijos imperiją ir ne tik tada, kai kalbama apie Baltijos šalis, Moldovą ar Kazachstaną. Tai ir Suomija. Jie nekalba apie Sovietų Sąjungą, nes svajoja apie XIX amžiaus Rusijos imperiją“, – sako Rinkevičius.

Anot jo, dar yra laiko sustiprinti gynybos sistemą ir pervežti į regioną papildomų NATO karių. Sąjungininkai daug išmoko „iš Ukrainos patirties“. O Baltijos šalys po Rusijos ir Ukrainos karo gali tapti strateginiu Kremliaus „taikiniu“.

 

„Mes nežiūrime į tai lengvabūdiškai. Tačiau pasakysiu, kad šiuo metu matome, kad tai tikrai bus strateginis Rusijos tikslas, jei jie manys, kad laimėjo Ukrainoje. Jie nebūtinai laimės, bet manys, kad laimėjo, ir tada tikėtina, kad „kils pagunda išbandyti NATO atsparumą. Tačiau mes darome viską, kad pasiruoštume“, – pabrėžė Edgaras Rinkevičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: