Putinas keičia pasaulio tvarką. To nebuvo nuo Napoleono karų laikų  ()

Šveicarija išlaikė neutralumą nuo pat Napoleono karų. Tačiau Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą pamažu keičia Europos valstybės poziciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 22 dieną Šveicarijos vyriausybė pritarė 25 tankų „Leopard 2“ pardavimui Vokietijai, tačiau su sąlyga, kad jie nepateks į Ukrainą.

O lapkričio 25 d. Šveicarija paskelbė apie 2,5 mln. eurų pagalbos paketo suteikimą Kijevui. Apie tai „24 kanalui“ sakė Rusijos opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenko ir pažymėjo, kad tokie valstybės veiksmai reiškia, kad euroatlantinis pasaulis pamažu pradeda suprasti Rusijos keliamos grėsmės mastą.

Kaip Putinas pakeitė pasaulio tvarką

„Įvyko permąstymas. Buvo suprasta, kad Putino fašistinis Reichas yra kažkas, kuo siekiama sunaikinti Europos civilizaciją, beveik visas šalis, išskyrus Vengriją. Bet tai yra atskira istorija, tai yra atskira šios šalies „ligos“ istorija“, – pažymėjo Rusijos opozicijos žurnalistas.

Jakovenko teigimu, visos pasaulio šalys supranta, kad neįmanoma išlikti neutraliam Rusijos agresijos klausimu. Vladimiras Putinas sugebėjo suvienyti prieš save milžiniškas jėgas ir pakeisti daugybę pasaulio procesų.

 

„Atrodo, kad jam pavyko iš esmės išspręsti ukrainiečių tautos ukrainietiškos tapatybės problemą. Tai yra, jei iki 2014 m. ir net iki 2022 m. vasario 24 d. Ukrainoje buvo žmonių, kurie pasirinko Viktorą Medvedčuką ir jo prorusišką stovyklą. Putinas buvo Ukrainos populiarumo lyderis tarp visų politikų, aplenkė juos visus, bet viskas baigta“, – pabrėžė Igoris Jakovenko.

Kremliaus vadovas parodė savo tikrąją prigimtį ir Rusijos svarbą pasaulio santvarkoje, kad net Šveicarija pradėjo atsisakyti neutralios pozicijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(4)
(25)

Komentarai ()