[ŽT] „Jie buvo pasirengę baigti karą. Iki paskutiniųjų tikėjosi.“ Ukraina atsisakė  ()

Rusijos Federacija pažadėjo baigti karą su viena sąlyga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų pavasarį Rusijos pusė pažadėjo užbaigti plataus masto karą Ukrainoje, jei Kyjivas sutiks atsisakyti stoti į NATO.

Rusai „tikrai iki paskutiniųjų tikėjosi, kad lauks, kol pasirašysime tokį susitarimą“, – interviu su „1+1“ žurnaliste Natalija Moseičiuk sakė „Tautos tarnas“ frakcijos lyderis Davidas Arachamija.

„Jiems didžiausias dalykas buvo neutralitetas, jie buvo pasirengę baigti karą, jei mes, kaip kadaise Suomija, priimsime neutralumą ir įsipareigosime, kad neprisijungsime prie NATO... Tiesą sakant, pagrindinis dalykas buvo tai. Visa kita ten – kosmetiniai, politiniai prieskoniai, pavyzdžiui, denacifikacija...“, – kalbėjo politikas.

Liaudies deputatas taip pat paaiškino, kodėl Ukrainos pusė nesutiko su susitarimu.

„Na, pirmiausia, kad sutiktume su šiuo klausimu, turime pakeisti Konstituciją – mūsų kelias į NATO yra įrašytas Konstitucijoje. Antra, pasitikėjimo nėra ir nebuvo... rusai, kad jie tai padarys – tai galima padaryti tik esant saugumo garantijoms. Na, mes negalėjome kažko pasirašyti, išeiti, ten visi būtų atsikvėpę, o tada būtų atėję labiau pasiruošę“, – pridūrė Arachamija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(8)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: