Dingsta elitiniai rusų daliniai. Kas vyksta  ()

Netoli Avdijivkos nyksta kai kurie labiausiai kovai pasirengę Rusijos daliniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Dmitrijus Snegirevas pakomentavo situaciją prie Avdijivkos: „Galima kalbėti apie Rusijos taktikos pasikeitimą Avdijivkos apylinkėse. Jei anksčiau vyravo masiniai puolimai su šarvuotomis kolonomis, pridengtomis viena bataliono taktine grupe, tai dabar naudojama „Wagner“ taktika, kurią jie naudojo per puolimus Soledare ir Bachmute - veikiama mažomis mobiliomis grupėmis nuo 8 iki 15 žmonių. Daugybė mobilių grupių efektyviai sumažindamos fronto liniją susikuria ugnies pranašumą tam tikroje fronto dalyje ir bando prasiveržti pro Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą.“

Snegirevas  pažymėjo, kad kovos nesiliauja, priešas nuolat spaudžia Ukrainos pajėgas visame fronto ruože.

„Noriu pažymėti, kad jau sunaikinta 10 tūkstančių priešo karių, 200 vienetų šarvuočių ir 120 tankų. Tai yra, nepaisant priešo taktikos ir strategijos pasikeitimų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai naikina rusų užpuolikus. Gana svarbu, kad Avdijivkos apylinkėje yra trys elitinės žvalgybos grupės, specialiųjų pajėgų daliniai. O kur rusų koviniai daliniai? Avdijivka jiems virsta savotišku Bermudų trikampiu, kuriame dingsta labiausiai kovai pasiruošę Rusijos armijos daliniai“, – pažymėjo Snegirevas.

 

Jis pridūrė, kad rusai, suprasdami, kad negali prasibrauti per gynybą, nuolat perkelia papildomas pajėgas Avdijivkos kryptimi.

(61)
(3)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: