„Vilties placdarmas. Iki Krymo tik 70 kilometrų.“ Skelbiamas lemiamas kontrpuolimo momentas  ()

Viskas priklausys nuo įvykių raidos kairiajame Chersono regiono krante.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aktyvūs koviniai veiksmai fronte gali tęstis ir žiemą. Tačiau viskas priklausys nuo įvykių raidos kairiajame Chersono regiono krante. Apie tai interviu „Glavred“ kalbėjo karo ekspertas, Karinių teisės tyrimų centro vadovas Oleksandras Musijenko.

Tą placdarmą aš vadinu „vilties placdarmu“. Kadangi ši kryptis leidžia vykdyti puolimo veiksmus, o tol, kol tai sugebame, galime sakyti, kad kontrpuolimas šiais metais dar nebaigtas“, – pažymi Musijenko.

Eksperto teigimu, situacija šioje srityje gali vystytis pagal du scenarijus.

„Pirma – plečiame placdarmą, mažiname priešo iš okupuoto Krymo logistikos pajėgumus ir judame toliau. Priešui atsiranda problemų, o mes ir toliau tęsiame darbus žiemą. Svarbiausia, kad partneriai teiktų paramą. Antra – mus sustabdo, tada mes kairiajame krante palaikome tam tikrą nereikšmingą placdarmą ir toliau spaudžiame priešą nedideliais reidais. Kovos pateks į pozicinę fazę, bet nemanau, kad mūsų kariai stovės vietoje ir kovos tik poziciškai. Veiks mažos grupės ir smogs priešo logistikai. Bus „priekabiaujanti ugnis“ ir nuolatinis spaudimas priešui“, – daro išvadą ekspertas.

 

Pasak jo, dabar daug kas priklausys nuo situacijos kairiajame Chersono srities krante, nuo sėkmės ten  daug kas gali pasikeisti.

„Mūsų partneriai persvarstys situaciją – mūsų puolimas jiems taps paskata teikti paramą Ukrainai. Be to, nuo kairiojo Chersono regiono kranto iki Krymo yra tik 70 kilometrų. Jei priešas bus atstumtas, jis turės logistinių problemų. Rusų padėtis taps sunkesnė, o Krymui iškils didesnė grėsmė. Todėl dabar daug kas sprendžiama kairiajame krante“, – reziumavo Musijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: