„To nesupranta nei Zelenskis, nei Zalužnas.“ Kariuomenėje prasideda maištas. Kas nutiko (Video)  ()

Atkreipė dėmesį į pavojingiausias Ukrainos kariuomenės problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nei Zelenskis, nei Zalužnas, nei jokie kiti generolai nesupranta, kas dabar vyksta Ukrainos kariuomenėje. Ten yra didžiulių problemų, kurias reikia skubiai spręsti, kitaip gali būti didelių bėdų.

Tai pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgas Ihoris Krivoručko interviu su Natalija Vlaščenka, kurį galima peržiūrėti „Vlast&Vlashchenko“ „YouTube“ kanale.

„Deja, tie neatidėliotini saugumo klausimai, nuo kurių dabar priklauso žiemos kampanijos ir visos šalies likimas, nesprendžiami. Be to, žiūriu į kai kurias publikacijas žiniasklaidoje, o ten mūsų silpnybės, atvirkščiai, pateikiamos kaip mūsų pranašumas“, – pažymėjo jis.

Krivoručko atkreipė dėmesį į pavojingiausias Ukrainos kariuomenės problemas. Pirma, nedelsiant turi būti sprendžiami demobilizacijos ir rotacijos klausimai. „Žiūrėk, aš šešis mėnesius nebuvau namuose. Be dviejų savaičių esu lygus nuliui. Beveik dvejus metus išbuvau kariuomenėje. Anksčiau išsidirbinėjau ir kalbėdavau apie savo pareigą Tėvynei, bet dabar pasakysiu nuoširdžiai: mano nervų sistema ir fizinė būklė išsekusi ir man reikia restauracijos“, – kalbėjo karys.

 

Antra, kariuomenėje dabar yra daug maištininkų, tai yra tų žmonių, kurie atsisako vykdyti įsakymus. Vos prieš pusmetį visas kariuomenės kolektyvas vienbalsiai niekino tokius žmones, šie žmonės neturėjo autoriteto, nebuvo įsiklausoma į jų nuomonę, jie buvo šiukšlės. Tačiau dabar tokio požiūrio į juos nebėra, nes visi išsekę. Jie turi pailsėti, turi turėti galimybę grįžti namo, apkabinti sūnų.

Trečia, katastrofiška situacija stebima gynybinių konstrukcijų klausimu. Visos gynybos linijos dabar kasamos pėstininkų rankomis, kurie išeina kasti, o paskui grįžta į fronto liniją vykdyti kovinių užduočių ir taip ratu. Anot Krivoručko, traktorių ir ekskavatorių nėra. Viskas daroma pėstininkų rankomis.

 

„Bet ką aš skaitau žiniasklaidoje? Sakoma, kad tikrasis gynybos išradimas yra lapių urvai, o įtvirtinimai neva visiškai pasenę. Tačiau lapių urvai yra veiksmingi kaip greita gynybos linijos konstrukcija priešo atakos atveju be didelio potencialo. Didelių puolimų su šarvuočiais lapių urvais nesulaikysi“, – aiškino kariškis.

Mums reikalinga visavertė gynybos linija, bet, deja, tokios nėra, pridūrė Krivoručko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(10)
(65)

Komentarai ()

Susijusios žymos: