Klausimas visam pasauliui. „Kaip atsitiko, kad XXI amžiuje susiformavo režimas, puolantis įvairias valstybes?“ (Video)  ()

„Tai atsitiko ne 1991 m., o daug anksčiau.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos karas su Ukraina prasidėjo gerokai prieš 2014 m. Kaip civilizuotas pasaulis galėjo leisti XXI amžiuje susiformuoti tokiai diktatūrai, puolančiai kitas valstybes?

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovo Andrijaus Jusovo teigimu, Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą klausimas buvo išspręstas „kai tik mūsų šalis metė iššūkį imperijai ir paskelbė, kad nori būti nepriklausoma“.

„Tai atsitiko ne 1991 m., o daug anksčiau. Karo klausimas, tiesą sakant, buvo išspręstas. Jis tęsiasi seniai. Dabar, labai tikiuosi, tai bus finalas, po jo mes judėsime laisvai, be rusiškų svarmenų ant mūsų kojų“, – „Radio Bayraktar“ eteryje sakė Jusovas.

Kartu jis pažymėjo, kad klausimas dėl Rusijos puolimo Ukrainoje 2022 metais turėtų būti keliamas „visam pasauliui, jo saugumo architektūrai“.

„Kaip atsitiko, kad XXI amžiuje susiformavo režimas, puolantis įvairias valstybes, aneksuojantis dalis teritorijų, nepripažįstantis suvereniteto – čia ne tik Ukraina – naikinantis savo piliečius, įvedantis diktatūrą“, – sakė Jusovas.

 

Jis atkreipė dėmesį, kad egzistencinis konfliktas tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos egzistuoja labai seniai – nebuvo taip, kad iki vasario 24-osios Ukraina turėjo taip vadinamą taikią ir mylinčią kaimynę rusę, o paskui staiga kažkas nutiko.

„Ne. Tai žudikai, tai minia, tai yra priešai, tokie jie buvo dešimtmečiais ir šimtmečiais. Kaip buvo galima išvengti šio karo? Tiesiog atsisakyti nuo teisės egzistuoti“, - apibendrino Jusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: