„Armiją dalija į 3 dalis. Šiaurinę, Centrinę ir Pietinę.“ Prasideda žnyplės. Naikinama bet kokia manevro laisvė  ()

Tokia didelio masto operacija užtruks daug laiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) po trumpų paliaubų tęsė sausumos operaciją Gazos Ruože. Vadovybė nusprendė padalinti anklavą į kelias dalis, kad išvalytų jį nuo „Hamas“ kovotojų.

Apie tai savo „Telegram“ rašo garsus Izraelio karo žurnalistas Sergejus Auslanderis.

Jis pažymėjo, kad IDF kariai veikia trijose vietose. Jie puola Chan Junisą, telkiasi Džararos kryptimi, taip pat spaudžiasi šiaurėje prie Džebalijos. Visa tai yra didesnio plano išvalyti anklavą dalis.

„Atrodo, kad (...) armija nori padalinti anklavą į tris dalis – šiaurinę, centrinę ir pietinę, kad atimtų „Hamas“ bet kokią manevro erdvę. Šiaurėje išvalyti Gazos miestą, centre ir pietuose prispausti juos prie jūros ir apsupti didelius miestus, kaip Chan Junisą. Ar atvirkščiai - spausti nuo jūros link sienos, suspaudžiant juos žnyplėmis“, – savo nuomone dalijosi karo žurnalistas.

Jis perspėjo, kad tokia didelio masto operacija užtruks daug laiko. Be to, pasak Auslanderio, tokia IDF veikla rodo, kad Izraelis „nenusimuilins“ nuo sausumos operacijos. Nuolatiniai gandai apie tai pradėjo sklisti, kai izraeliečiai sutiko nutraukti ugnį, siekdami išvaduoti įkaitus iš „Hamas“ nelaisvės.

 

Dabar, anot žurnalisto, IDF pradėjo veiksmus, kad atkirstų pietinę Gazos Ruožo dalį. Ateina labai aktyvios kovos.

„Ten bus labai karšta“, – pareiškė Auslanderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(3)
(17)

Komentarai ()