[ŽT] „Tai jūsų, o tai mūsų.“ Scholzas didina spaudimą Rusijai  ()

Kad ir ką Putinas sakytų pasauliui, jo veiksmų Ukrainoje esmė – svetimos valstybės užkariavimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas kritikavo agresyvias Rusijos lyderio Vladimiro Putino ambicijas ir pabrėžė, kad jis didins jam spaudimą, kad diktatorius suvoktų savo „logikos“ klaidingumą.

Scholzas atkreipė dėmesį, kad Putino pasaulėžiūra leidžia jam įsivaizduoti Europos žemėlapį, brėžiant ten linijas pagal principą: „tai jūsų, o tai mūsų“. Tačiau taip neturėtų būti, spalio 2 d. „dialogo su piliečiais“ metu Hamburge pareiškė Vokietijos kancleris.

„Padarysiu viską, kas įmanoma, kad ženkliai padidinčiau spaudimą Rusijos prezidentui (Putinui – red.) ir kad jis pagaliau suprastų, jog negali taip tiesiog imti ir pasakyti: „Aš tęsiu, kol pasieksiu savo tikslą“, – sakė Scholzas.

Pareigūnas taip pat paragino pasaulį imtis būtinų veiksmų, kad „Putino“ karas Ukrainoje pagaliau baigtųsi.

Anot jo, kad ir ką Putinas sakytų pasauliui, jo veiksmų Ukrainoje esmė – svetimos valstybės užkariavimas. „Tiesą sakant, mes kalbame apie šalies užkariavimą, o ne apie ką kitą“, – sakė Scholzas.

 

Jis išvardijo, kad Rusija Ukrainai jau padarė daug nuostolių: toliau žudo žmones, griauna ekonomiką, minuoja teritoriją. Tačiau Putino tokios „aplinkybės“ nedomina, jam svarbiausia istorijos vadovėlyje įrašyti savo pavardę, atkreipė dėmesį Vokietijos kancleris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: