Laukia „didelė šventė“. „Išlaisvinamos naujos pozicijos.“ Pulkininkas skelbia, kas vyksta  ()

Zaporižios srities Robotynės rajone tęsiasi įtemptos kovos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtemptos kovos tęsiasi Zaporižios srities Robotynės rajone. Rusijos kariai aukštumose užima naudingas strategines pozicijas ir naudoja jas Ukrainos pajėgų atakoms. Apie tai „24 kanalui“ kalbėjo karo ekspertas, instruktorius lakūnas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Anot jo, priešbaterinėse kovose Ukrainos kariuomenė sėkmingai priešinasi rusams. Jis pažymėjo, kad per kontratakas Ukrainos gynybos pajėgos išlaisvina naujas pozicijas, tačiau tai nėra dideli atstumai – kalbama ne apie kilometrus, o apie šimtus metrų.

Kovinius veiksmus apsunkina netinkamos oro sąlygos, o tai turi įtakos artilerijos ir bepiločių orlaivių efektyvumui. Tai taikoma tiek Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, tiek priešui, nes frontas pereina į „žiemos režimą“.

„Iš esmės mūsų kariuomenė dirba naudodama artileriją. Rusai bando kontratakuoti sausumos pajėgomis ir lėktuvais. Kintamos, pozicinės kovos tęsiasi. Tikriausiai tokiose kovose ir liksime“, – sakė Romanas Svitanas.

Ekspertas taip pat pažymėjo, kad okupantai aktyviai juda kairiuoju Dniepro krantu, o kalbant apie kariuomenės judėjimą, tai galioja būtent šiai krypčiai. Rusijos pajėgos laukia „didelės šventės“, numatytos gruodžio 14 d., kai Vladimiras Putinas surengs „tiesioginę liniją su žmonėmis“. Šio informacinio renginio metu okupantai greičiausiai bandys atkurti savo pozicijas kairiajame krante.

 

„Jie didina spaudimą pasitelkę aviaciją, įrangą, ten buvo perkeltos kelios rusų brigados. Rusai bandys daryti spaudimą Krynkų apylinkėse ir toliau į pietus. Tačiau mes rimtai priešinamės šiai pažangai“, – pabrėžė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas.

„Tolimojo nuotolio artilerijos pagalba Ukrainos kariškiai gali pridengti savų karių grupes, todėl Rusijos pajėgos patiria didelių nuostolių. Kiekvienas jų žingsnis yra kruopščiai fiksuojamas“, - apibendrino Svitanas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(8)
(126)

Komentarai ()

Susijusios žymos: