Jie net neįžengė į miestą. Rusijos armija prie Avdijivkos prarado 14 000 kareivių  ()

Kartais priešui pavyksta išsiveržti į priekį, tačiau apie Avdijivkos, Marjinkos ar Kliščijivkos praradimą kalbėti nereikia, nes ten vyksta įnirtingi mūšiai, sako karo ekspertas Dmytro Snegiriovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kupjansko kryptimi okupantai bando prasiveržti pro Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Sinkivkos srityje, tačiau nesėkmingai, nes Ukrainos gynybos pajėgos kontroliuoja svarbias aukštumas, o masyvūs minų laukai neleidžia rusams aktyviau veržtis į priekį, taip pat sėkmingai naudojama priešpriešinė kova. Tai pareiškė komentare pareiškė karo ekspertas Dmytro Snegiriovas.

Anot jo, Lymano kryptimi Rusijos armija bando veržtis į priekį Belogorivkos srityje ir Serebrjansko miškų ūkio srityje, tačiau Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko atmušti priešą ir deokupuoti daugiau nei 1,5 kvadratinio kilometro teritorijos šioje fronto dalyje. Tačiau Ternos regione agresoriui pavyko įsiveržti 2 kilometrus gilyn į Ukrainos teritoriją.

„Okupantai nesiliaus bandę sukurti operatyvinę Ukrainos karių apsuptį Siversko srityje“, - pažymi karo ekspertas. „Norėdami tai padaryti, jie vienu metu daro spaudimą iš Donecko srities ir Belogorivkos teritorijų“.

Situacija Avdijivos kryptimi keičiasi dinamiškai, sako ekspertas. Agresorius nesiliauja bandęs apsupti Ukrainos gynybos pajėgas smūgiais į šonus ir uždaryti apsuptį Lastočkine gyvenvietės teritorijoje. Šiuo metu Stepovės gyvenvietėje vyksta aktyvios kovos, o visi Rusijos propagandos pranešimai, kad šios gyvenvietės centrą užėmė okupantai, yra netiesa.

 

Per savaitę, pasak D. Snegiriovo, šarvuotos technikos ir aviacijos pagalba ginkluotosioms pajėgoms pavyko surengti ne vieną sėkmingą kontrataką ir susigrąžinti anksčiau prarastas teritorijas.

Informacija, kad Rusijos armija neva galėjo įsiveržti į pačią Avdijivką, yra netikra, tvirtina Snegiriovas. Bet Tonenkės rajone vyksta sunkūs mūšiai, nes okupantai bando užgrobti miško juostas ir įsitvirtinti šią gyvenvietę atitinkančioje linijoje.

Ekspertas pastebi, kad rusų okupantų mirtingumas labai išaugo, ypač Avdijivkos kryptimi. Nuo spalio 10 d., kai ten prasidėjo aktyvios kovos, Ukrainos pusės ir Vakarų žvalgybos duomenimis, gruodžio duomenimis, žuvusių Rusijos karių skaičius pasiekė 14 000. Rusijos armija prarado apie 200 vienetų šarvuočių ir daugiau nei 120 tankų, pažymi specialistas.

 

Marjinka ir toliau didvyriškai laikosi, o visi pranešimai apie jos užėmimą yra klaidinga informacija, sako Snegiriovas. Tai pripažino net patys okupantai, pranešdami, kad ginkluotosios pajėgos saugiai laiko vakarinį miesto pakraštį.

Ekspertas pabrėžia, kad dabar iš Marjinkos liko tik pavadinimas. Sunaikinimo lygis yra 95 %, tačiau Ukrainos didvyriai tebelaiko Marjinką nuo didelio masto Rusijos invazijos pradžios. Anksčiau ten gyveno apie 9000 ukrainiečių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: