Naujos galimybės. „Bus labai linksma, patikėkite... galėsime nudžiuginti Bideną“ (Video)  (1)

„Pirmiausia Ukrainai reikia išvaduoti Krymą, paskui – Donbasą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo ekspertas, atsargos pulkininkas Romanas Svitanas prognozuoja, kad rusai padarys „geros valios gestą“ tiek kairiajame krante, tiek Zaporižios fronte iškart po pirmųjų ukrainiečių pilotų skrydžių su F-16. Tai jis sakė interviu internetinio leidinio „GORDON“ įkūrėjui Dmitrijui Gordonui.

„Kai pasirodys lėktuvai (F-16), bus labai linksma, patikėkite...“, – sakė jis.

Svitanas įsitikinęs, kad Ukraina kitąmet gaus mažiausiai 40 lėktuvų, t.y. bent jau oro brigadą, o tai leis įgyti oro pranašumą vienoje iš krypčių ir paremti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgas.

„Tikrai bus 40 lėktuvų. Iš pažadėtų 60. Tegul bus 1,5-2 brigados. 40-60 lėktuvų tai yra viena kryptis. Kad įvykdytume savo kovinę misiją trimis kryptimis - turime tris frontus: Chersono, Zaporižios ir Donecko - mums reikia trijų brigadų su 40 orlaivių. Ir dar vienos brigados - oro gynybai, tai yra, dengti dangų. Grubiai tariant, reikia 160 lėktuvų, kad apimtų viską ir visus“, – komentavo Svitanas.

Anot jo, pirmiausia Ukrainai reikia išvaduoti Krymą, paskui – Donbasą.

​„Išėjimas į Krymą iš dviejų pusių: pirmoji kryptis – įvažiavimas į Melitopolį, kertant sausumos koridorių, antroji – judėjimas iš Chersono link Armiansko. Ir tikrai bus jūros ir oro desantas iš to paties Skadovsko į vakarinę Krymo pakrantę. Armianską imsime iš užnugario. Aviacija veiks kartu... Tai, kas dabar vyksta Gazoje, tai darys ir mūsų lėktuvai, bus priekyje judančių ukrainiečių dalinių. Pirma, viskas ir visi bus sumalti – viskas, kas juda ant žemės, bus bombarduojama oro bombomis arba valdomomis raketomis, ( ..) ir tada valymo darbus atliks sausumos daliniai“, – aiškino jis.

 

Jis pabrėžė, kad be Krymo išlaisvinimo nėra prasmės pradėti Donbaso deokupaciją, nes „rusai dar kartą išeis iš Krymo ir smeigs į nugarą“. Svitanas taip pat pažymėjo, kad, atsiradus galimybei, Kerčės tiltas turėtų būti sunaikintas.

 

„Reikia dirbti su tiltu. Yra mechanizmų, yra kūrybinių idėjų. Manau, kad Kerčės tilto tikrai nebus“, - sakė jis.

Atsargos pulkininkas mano, kad jei kitų metų pavasarį Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus bent 40–60 orlaivių, tai iki rudens „galėsime nudžiuginti Bideną, mesteldami jam kelis procentus išlaisvinant Krymą“.

„Ši galimybė tikrai yra. Išvaduoti Donbasą kitais metais nėra absoliučiai jokios galimybės. Tokio mechanizmo nėra, mes neturime pakankamai jėgų ir lėšų šioms dviem operacijoms. Donbasas skirtas 2025 metams“, – sakė Svitanas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(216)
(13)
(203)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: