„Mes grąžinsime jūsų vyrus, aš daviau nurodymus Šoigu ir Medvedevui“ (Video)  ()

„Mes padarysime viską, kad juos grąžintų.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-12 „Mes grąžinsime jūsų vyrus, aš daviau nurodymus Šoigu ir Medvedevui“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilizuotų rusų žmonų judėjimas „Put domoj“ („Kelias namo“) pakvietė visus mobilizuotųjų artimuosius kiekvieną šeštadienį atvykti prie savo miestuose esančių žuvusių karių memorialų. Moterys nešioja baltas skareles – jos buvo paskelbtos mobilizuotųjų artimųjų simboliu. „Put domoj“ dalyviai tokias akcijas ketina rengti visoje šalyje, jei valdžia jų neklausys, MO sakė aktyvistė Marija.

Ji sako, kad nieko ypatingo iš tiesioginės V. Putino linijos nesitiki. „Gera istorija būtų, jei jis pasakytų: „Taip, merginos, aš viską suprantu. Mes grąžinsime jūsų vyrus, aš daviau nurodymus Šoigui ir Medvedevui, kad vasario mėnesį visi jūsų vyrai būtų namuose...“

Bet mano asmeninė nuomonė yra tokia, kad to, žinoma, nebus. Ir bus kažkas panašaus į tai: na, būkite kantrūs, dar reikia pakentėti... Gimė rusas, kentėjo... ir mirė“, – sako ji.

Marija sako, kad ji nenori daugiau kentėti. „Aš negimiau kančioms. Prarandu sveikatą, laiką, jaunystę... O mūsų vyrai netenka galūnių ir gyvybių. Tiesą sakant, su kuo, po velnių, turėtume taikstytis? Mes padarysime viską, kad juos grąžintų. Ne rotacijai, o visam laikui. Jeigu prezidentas tiesiogine linija pasakys, kad jie ten iki SVO pabaigos, tai mes nesustosime, eisime toliau. Mūsų teisę reikšti nepasitenkinimą garantuoja Konstitucija“, – mano moteris.

Ji sako, kad mobilizuotųjų artimųjų, pasirengusių atvirai palaikyti judėjimą, nėra daug: „Daugelis bijo <... > žmonėms reikia veikti, o ne apsiriboti pokalbiais virtuvėje“.

Marija sako, kad jaučia „išdavystę, siaubingą apmaudą ir pyktį“.

 

„Tai, kas dabar vyksta, yra savų žmonių išdavystė. Ir ne šiaip tiesioginė išdavystė, o kažkokia baili, veidmainiška – kai valdžia slepiasi už kažkokių Solovjovų, Sladkovų ir bijo prisiimti atsakomybę, kad pasakytų: taip, mes apsiskaičiavome, mums nepavyko.“

Ji pasakoja, kad jos vyras anksčiau buvo įsitikinęs, kad norint išgyventi kare užtenka nebūti kvailiu ir turėti keletą elementarių įgūdžių.

„Dabar jis sako, kad tiems, kurie išgyveno, tiesiog pasisekė. Tai kaip ruletė“, – sako ji.

„Put domoj“ – tai mobilizuotų rusų giminaičių judėjimas. Jie siekia, kad iš fronto sugrįžtų artimieji, tačiau nusiteikę ne prieš SVO, o tik prieš neterminuotą mobilizaciją. Dabar jie patiria didelį Rusijos valdžios spaudimą.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: