Mokesčių inspekcijai galas! Įspūdingos Budanovo operacijos detalės (Foto)  ()

Vyriausioji žvalgybos valdyba jau atkirto rusams už ataką prieš „Kyivstar“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

To nesitikėta net iš K. Budanovo tarnybos.

K. Budanovas gyrėsi viena sėkmingiausių kibernetinės žvalgybos operacijų per visą savo istoriją. Ukrainos IT kariai įlindo į pačią Rusijos mokesčių sistemos šerdį. Sulaužę vieną centrinių Federalinės mokesčių tarnybos Maskvos serverių, Ukrainos specialistai sugebėjo gauti prieigą prie 2300 priešo mokesčių tarnybos regioninių serverių visoje Rusijoje, taip pat laikinai okupuotame Kryme. Ten rusams buvo įteiktos dovanos.

Dėl kibernetinės atakos visi serveriai gavo kenkėjišką programinę įrangą. Tuo pat metu tokiu pat būdu buvo užpulta Rusijos IT įmonė „Office.ed-it.ru“, kuri aptarnavo Rusijos Federacijos federalinę mokesčių tarnybą.

Dėl dviejų kibernetinių atakų buvo visiškai panaikinti konfigūracijos failai, ilgus metus užtikrinę plačios Rusijos Federacijos mokesčių sistemos funkcionavimą – sunaikinta visa duomenų bazė ir jos atsarginės kopijos“, – nurodė GUR.

Rusijos mokesčių inspekcijai - galas!

 

Tiesą sakant, ukrainiečių specialiosioms pajėgoms pavyko ne tik paralyžiuoti Rusijos mokesčių tarnybos darbą, bet ir visiškai sunaikinti visą jos interneto infrastruktūrą. Daug metų rusų kaupti duomenys apie savo valstybę nukrito į kanalizaciją. Pagalvokite, kad Kremliaus buhalteris dingo akimirksniu arba buvo sudeginta jo piniginė. Valdžia keletui dienų prarado visų mokesčių ir rinkliavų kontrolę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(1)
(112)

Komentarai ()