JAV Kongresas atšaukia Kalėdų atostogas. Kas nutiko?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Senatas šią savaitę neketina eiti Kalėdų atostogų, kitą savaitę balsuos dėl papildomų biudžeto asignavimų Ukrainai. Tai per aukštųjų įstatymų leidžiamosios valdžios rūmų posėdį paskelbė Senato demokratų daugumos lyderis Chuckas Schumeris.

„Kitą savaitę balsuosime dėl papildomų asignavimų. <...> Galbūt tai yra vienas iš sunkiausių klausimų, kurį mums kada nors teko spręsti“, – agentūra TASS cituoja Amerikos demokratų lyderį.

Senatorius sakė, kad ketvirtadienio rytą aptarė su Senato mažumos lyderiu Mitchu McConnelliu aukštesniųjų rūmų darbo planus. „Pastaba visiems senatoriams: kai baigsime šiandien, Senatas grįš pirmadienį (gruodžio 18 d.). Tai suteiks Baltųjų rūmų derybininkams, Senato demokratams ir respublikonams laiko dirbti savaitgalį, kad būtų pasiektas principinis susitarimas“, – sakė Ch. Schumeris, turėdamas omenyje su Ukraina susijusias derybas dėl pietinės Amerikos sienos kontrolės sugriežtinimo. 

Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas nepritarė Senato demokratų lyderio Chucko Schumerio siūlymui pratęsti abiejų Kongreso rūmų darbą savaitei, kad Ukrainai būtų suteiktas papildomas finansavimas iki Kalėdų. Baltųjų rūmų pirmininkė Karine Jean-Pierre tai pareiškė per paudos konferenciją.

 

Kaip vakar išgirdote iš prezidento, Amerikos žmonės neatsuks nugaros Ukrainai ir jos kovai už laisvę su tironija. Tačiau pirmininkas M. Johnsonas sakė, kad Atstovų rūmai rytoj baigs savo darbą nesutarę dėl sienų ir finansavimo Izraeliui, taip pat dėl finansavimo skubiems Ukrainos poreikiams“, – sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()