Situacija fronte. Okupantai puola ir kaupia rezervus. Košmaras tęsiasi  ()

Ukrainos gynėjai laikosi gynyboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietuose rusų okupantai griebiasi puolimų, tačiau ukrainiečių gynėjai juos atremia. Anot Oro pajėgų vadavietės „Pivden“ viešųjų ryšių tarnybos, priešas stiprina savo pozicijas ir kaupia rezervus.

„Priešas vykdo stebėjimą, nepaliauja spausti artilerijos ugnimi, naudoja įvairių tipų dronus: ir žvalgybinius, ir atakos. Gynybos pajėgos laiko savo pozicijas kairiajame Dniepro krante, darydamos ugnies žalą priešui, kuris kartkartėmis griebiasi puolimo operacijų, tačiau sulaukia verto atkirčio“, – pranešė spaudos tarnyba.

Per parą kairiajame krante likviduoti 24 okupantai, sunaikinta patranka, trys šarvuočiai ir du stebėjimo postai.

Dienos metu (nuo 7.00 iki 19.00) buvo užfiksuotas priešo taktinės aviacijos padidėjimas. Visų pirma, gerėjančių oro sąlygų fone, priešas pradėjo 5 oro antskrydžius naudodamas X-31P raketą ir 25 valdomas bombas Naddniprianskės, Darjevkos, Prydniprovskės ir Krynkų gyvenviečių kryptimi Chersono srityje. Informacija apie aukas dar tikslinama.

Priešas taip pat didina artilerijos spaudimą – padaugėjo apšaudymų. Per pastarąją parą įsibrovėliai smogė Chersonui 6 kartus, taip pat buvo apšaudyta Antonivka, Čornobaivka, Stepanovka, Tiahynka Chersono srityje ir Očakivas Mykolajivo srityje. Artilerijos apšaudymo metu gyvenamose vietose buvo sužeisti du civiliai, apgadintas administracinis pastatas, trys daugiaaukščiai, keliolika privačių namų, greta esančios elektros ir dujų tiekimo linijos.

 

Be to, priešas numetė sprogmenis iš 11 FPV dronų į apgyvendintas Chersono regiono dešiniojo kranto vietas.

Spaudos tarnybos duomenimis, šiuo metu Juodojoje jūroje budi keturi Rusijos laivai, o Azovo jūroje – dar vienas. Šie priešo koviniai vienetai stengiasi būti arčiau Novorosijsko. Jų bazėse yra raketų nešėjai.

 

Situacija fronte – kas žinoma

Pastarąsias tris dienas Rusijos okupantai Donecko srityje suaktyvino šturmus. Kasdien būna apie 80 šturmo veiksmų, kuriuos atlieka grupės iki 20 žmonių. Jie veikia su šarvuotų transporto priemonių pagalba. „Tavrija“ operatyvinės strateginės pajėgų grupės operatyvinėje zonoje per pastarąją parą Rusijos įsibrovėliai surengė 15 oro antskrydžių, surengė 76 karinius susirėmimus ir įvykdė 631 artilerijos apšaudymą. Ukrainos gynėjai laikosi gynyboje, iš viso priešo nuostoliai per pastarąsias 24 valandas sudarė 414 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: