[ŽT] Orbano gali laukti netikėta „staigmena“. Kas vyksta  ()

ES gali pritaikyti 2007 metų Europos Sąjungos sutarties 7 straipsnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES valstybės narės svarsto galimybę atimti iš Vengrijos balsavimo teisę, kad būtų sudarytas susitarimas dėl lėšų skyrimo Ukrainai. Tai pranešė „Financial Times“, remdamasis Europos diplomatais.

Anot jų, ES gali pritaikyti 2007 metų Europos Sąjungos sutarties 7 straipsnį, leidžiantį atimti iš šalies balsavimo teisę dėl Europos teisės pažeidimo. Šį procesą galėtų blokuoti bet kuri kita ES narė, tačiau, kaip pažymi laikraštis, po neseniai įvykusių rinkimų Lenkijoje, ES neliko „garantuoto Vengrijos gynėjo“.

Nepaisant to, kai kurie bendruomenės nariai yra atsargūs dėl idėjos įvesti Budapeštui apribojimus. Vietoj to, jie ketina pademonstruoti Vengrijos ministrui pirmininkui Viktorui Orbanui „tikrą šalies izoliavimo ES viduje kainą“, kad priverstų persigalvoti dėl lėšų skyrimo Ukrainai. Jei tokia taktika nepasiteisins, rašo laikraštis, 26 asociacijos šalys galėtų sudaryti susitarimą dėl pagalbos Kyjivui be Vengrijos dalyvavimo, tačiau tai užtruks daugiau laiko ir „bus tik laikinas sprendimas“.

 

„Galbūt Vengrija sukels ir daugiau problemų. Galbūt Vengrija privers mus pasinaudoti kitomis priemonėmis. Bet galiausiai Vengrija negalės sutrukdyti mums suteikti Ukrainai lėšų“, – apibendrino vienas iš leidinio pašnekovų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(367)
(9)
(358)

Komentarai ()

Susijusios žymos: