„Karas ilgam.“ „Azov“ vadas iliuzijų neturi. Skelbia apie geriausią „vaistą“ nuo nevilties ir panikos  ()

„Azov“ vadas ragina ukrainiečius susitaikyti su realybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos nacionalinės gvardijos brigados „Azov“ vadas pulkininkas leitenantas Denisas Prokopenko mano, kad karas Ukrainoje tęsis dar ilgai, todėl jis paragino visus, kurie nedalyvauja gynybos pajėgų tarnyboje, priimti sąmoningą sprendimą ir papildyti karių gretas. Kariškio pareiškimą cituoja „Ukrainska pravda“.

Geriausias vaistas nuo nevilties, panikos ar apatijos, kurią sukelia galvojimas apie šio karo laiką, yra aktyvus dalyvavimas istoriniuose procesuose, vykstančiuose čia ir dabar.

Mes nežinome tikslios dienos, mėnesio ar metų, kada nugalėsime ir galėsime grįžti pas savo šeimas. Tačiau esame tikri, kad ir kiek truks karas, šalia mūsų bus patikimi kolegos, širdyse – meilė Tėvynei, o rankose – ginklai. Ir visa tai neleis mums atsitraukti: nei šiandien, nei po metų, nei po dešimties.

Tie, kurie vis dar nedalyvauja tarnyboje Ukrainos gynybos pajėgose, turi sąmoningai pasirinkti: imti į rankas ginklą, stoti į kariuomenės gretas arba tapti patikima kariuomenės užnugario apsauga, kuri dirba palaikydama šalies gynybinį pajėgumą.

Šis karas ilgam. Jis gali tęstis ne vienerius metus. Nuo mūsų priklauso, ką darysime kasdien, kad priartėtume prie pergalės“, - sako Prokopenko.

Prokopenko pažymėjo, kad praėjus beveik dvejiems metams nuo Rusijos plataus masto invazijos pradžios ukrainiečiai vis dažniau klausia: „Kiek ilgai truks šis karas?“ Nežinomybė ir galimybė, kad kovos truks ne vienerius metus, slegia civilius ir kariškius. Jo nuomone, Rusija niekada neatsisakys savo geopolitinių tikslų ir nepaleis Ukrainos iš savo įtakos sferos.

 

„Azov“ vadas mano, kad karas tęsis būtent tol, kol ukrainiečiai sugebės priešintis: „Bet kokios „paliaubos“ ar „susitarimai“ bus tik dar viena laiko pertrauka priešui, kad jis galėtų sukaupti išteklių tolesniam puolimui.“

Ukrainiečiai, jo nuomone, kritiniu momentu turėtų sugebėti sutelkti visus reikiamus išteklius ir dirbti ties antžmogiškų galimybių riba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: