[ŽT] Lukašenka ieško pakaitalo Rusijai - kas vyksta  ()

Aleksandras Lukašenka lankėsi Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir kai kuriose Afrikos šalyse. Politikas taip pat aktyviai siekia užmegzti veiksmingą bendradarbiavimą su Kinija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ieško naujo atramos taško vietoj Rusijos, tai rodo dažni vizitai į užsienį. Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Liaudies antikrizinės administracijos vadovas ir Baltarusijos jungtinio laikinojo kabineto pirmininkas Pavelas Latuško.

Jo santykiai su Vladimiru Putinu „yra šalčiausioje bendravimo fazėje“. Latuška pažymėjo, kad Rusija kol kas nemato Baltarusijos kaip vertingos pagalbos puolimui prieš Ukrainą.

„Lukašenka turi problemų dėl prekybos ir ekonominių santykių“, - aiškino jis.

Baltarusijos opozicionierius pridūrė, kad Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas daro tam tikrų nuolaidų. Latuška atkreipė dėmesį į tai, kad paskolos grąžinimas atidėtas iki 2029 m. Taip pat nebuvo išspręstas klausimas dėl atominės elektrinės.

 

Kyla klausimų dėl žemės ūkio produktų tiekimo. Pasak Latuško, kol kas nėra glaudaus Lukašenkos ir Putino bendradarbiavimo.

Todėl Baltarusijos diktatorius išvyko į kelionę po JAE, Afrikos šalis, o Kinija laikoma pirmąja potencialia partnere. Ateityje Naujųjų metų išvakarėse įvyksiantis susitikimas gali tapti parodomuoju Lukašenkos ir Putino bendradarbiavimo momentu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: