ES siunčia Ukrainai dar 500 elektros generatorių  ()

ES skiria dar 500 elektros generatorių iš savo strateginio rezervo „rescEU“, kad sustiprintų Ukrainos energetinį atsparumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl nuolatinių brutalių Rusijos išpuolių Ukrainos energetikos infrastruktūra tapo pažeidžiama. Nepaisant vietos valdžios institucijų pastangų, per metus neįmanoma atkurti visų sugriautų elektros tinklų.

Lenkijoje laikomi ES skubios pagalbos rezervo „rescEU“ generatoriai (nuo mažų – 12,5 kVA iki didelių – 1000 kVA) gali aprūpinti energija visą ligoninę, jei nutrūktų elektros tiekimas. Į Ukrainą siunčiamų 500 elektros generatorių piniginė vertė – 16,5 mln. eurų. Generatoriai bus paskirstyti įvairioms Ukrainos ministerijoms. Pagrindinis siekis – užtikrinti pakankamą elektros energijos tiekimą šaltais ir tamsiais mėnesiais, o taip pat užtikrinti gyvybiškai svarbių paslaugų, pavyzdžiui, ligoninių, nuotekų valymo ir šilumos punktų, veikimą. Pavyzdžiui, 40 iš 500 generatorių skirta mokykloms.

Įskaičius šią siuntą per ES civilinės saugos mechanizmą į Ukrainą iš viso išsiųsta daugiau kaip 5 500 elektros generatorių (šis skaičius apima ir valstybių narių suteiktus generatorius, ir 2 178 generatorių iš ES „rescEU“ atsargų). ES Ukrainai tiekia ne tik generatorius, bet ir kitą gyvybiškai svarbią energetikos įrangą, pavyzdžiui, transformatorius, autotransformatorius, aukštosios įtampos įrenginius ir LED lemputes.

 

Pranešimas spaudai anglų kalba skelbiamas čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()