Išrasti purškiami drabužiai (Video)  (18)

Londono Imperinio koledžo mokslininkai išrado medžiagą, kuri, užpurkšta ant kūno, tampa audiniu. Drabužių dizaineriai jau suskubo iš jo kurti idealiai tinkančius drabužius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Londone prasidėsiančioje madų savaitėje „Mokslas madoje“ Ispanijos drabužių dizaineris Manelas Torres pristatys kartu su Imperinio koledžo mokslininkais išrastų užpurškiamų drabužių 2011 m. pavasario – vasaros kolekciją, praneša „The Guardian“.

Savo kolekcijos pristatymo išvakarėse M. Torres žurnalistams pademonstravo užpurškiamas palaidines, kuriomis aprengė du modelius. Purškiamų drabužių aerozolis sudarytas iš tam tikrame tirpiklyje ištirpinto medvilnės pluošto ir polimerų. Keičiant medžiagos tekstūrą, galima naudoti vilnos, lino arba akrilo plaušelius. Drabužio storį galima padidinti papildomai užpurkštais sluoksniais. Pridedant įvairių spalvų dažų, galima išgauti norimas užpurškiamų drabužių spalvų gamas.

Pranešama, kad, purškiant tokią medžiagą tiesiai ant odos, iš pradžių ji būna šalta, tačiau, patekusi ant kūno, iškart išdžiūsta ir tampa iš pažiūros įprasto audinio sluoksniu. Kad rankovės būtų tvirtesnės, ispanų dizaineris naujovės demonstravimo metu užpurškė ant tokiomis palaidinėmis aprengtų merginų po papildomą medžiagos sluoksnį.

Pasak dienraščio, iš pradžių atrodė, kad merginos buvo papuoštos naudojant tapybos ant kūno techniką, tačiau joms pradėjus judėti užpurkštos palaidinės audinys vietomis susiraukšlėjo lygiai taip pat, kaip įprastiniai drabužiai.

Dizainerio teigimu, šis išradimas buvo padarytas bendradarbiaujant su chemijos specialistais, kuriančiais purškiamus tvarsčius, kuriais būtų galima žaibiškai užbintuoti žaidas ar numalšinti nudegintos odos skausmą. Tačiau, pasak jo, ši technologija taip pat suteikia galimybę moterims naudotis užpurškiamų drabužių teikiamais privalumais – pavyzdžiui, nesugadinus šukuosenos apsivilkti idealiai tinkančią drabužėlį.

Šiame vaizdo siužete – užpurškiamų drabužių pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)