„500 000 kareivių.“ Gali žlugti Ukrainos operatyvinio dislokavimo sistema. Kas nutiko (Video)  ()

„500 000 mobilizuotų – daug ar mažai Ukrainai?“ – vienareikšmišką atsakymą pateikė karo ekspertas S. Grabskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusė milijono mobilizuotų mūsų šaliai yra labai reikšmingas skaičius, sakė karybos analitikas Sergejus Grabskis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas pakomentavo informaciją, kad Ukraina planuoja į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretas pašaukti dar 500 000 ukrainiečių.

Ar civiliai turėtų kelti triukšmą ir dėl to nerimauti? Ar tai daug ar mažai? Ir kiek tai skaudu visai Ukrainai? Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Sergejus Grabskis atsakė į šiuos įdomius klausimus interviu su Anastasija Fiodor metu „YouTube“ kanalui „News Factory“.

„Tai yra daug, - sakė karybos ekspertas. - Tačiau reikia suprasti, kad Ukrainos mobilizacijos ir operatyvinio dislokavimo sistema tiesiog nepajėgi suvirškinti tokio skaičiaus žmonių vienu metu. Turime Rusijos pavyzdį.  Rusai iškvietė 320 000, ir tai privedė prie rimto šios sistemos žlugimo“.

Kalbant apie bendrą šauktinių skaičių, Ukraina turi poreikių tam tikroms karinėms specialybėms ir tam tikrose srityse. Atsižvelgiant į šiuos poreikius ir, svarbiausia, galimybes, bus sprendžiama, kiek žmonių bus rengiama kiekvieną konkretų mėnesį. Bendrą mobilizuotųjų skaičių sužinosime po karo, kai šie faktai bus paviešinti.

 

„Bet reikia suprasti, kad mes kalbame ne apie 459 ar 499 žmones, kurie bus pašaukti, o apie kiekvieno valstybės piliečio pareigą ginti savo tėvynę“, – sakė pulkininkas.

„Aš visiškai nesuprantu kokie klausimai gali kilti dėl to, kaip ir kada žmogus gali būti pašauktas į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Tai mūsų šventa pareiga; kitos išeities mums priešas neduos. Su Rusija susitarti neįmanoma, todėl mums reikia galvoti, kaip efektyviau tarnauti Ukrainai, kaip apsaugoti savo šeimą ir žemę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(13)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: