[ŽT] Užteks vieno smūgio. „Bet kuri konstrukcija turi savo Achilo kulną“  ()

„Galime visiškai sustabdyti bet kokios paramos teikimą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė sistemingai naikina Rusijos okupantų logistinę paramą. Jei Krymo tiltas bus visiškai sunaikintas, priešas neteks galimybės vykdyti karines operacijas.

Karo ekspertas Olegas Ždanovas „24 kanalui“ pasakojo, kokie ginklai gali tai padaryti. Tai ATACMS raketos, kurių nuotolis yra 300 km.

„Galime visiškai sustabdyti bet kokios paramos teikimą Rusijos okupacinei armijai mūsų sienos perimetru“, – pareiškė Ždanovas.

Pagrindinis partnerių įspėjimas išlieka jų ginklų smūgiai į Rusijos teritoriją. Tačiau Krymas yra Ukrainos teritorija, nors ir okupuota.

Rusai kuria naujus logistikos maršrutus

Priešas negali pilnai išnaudoti kelis smūgius patyrusio Krymo tilto. Todėl okupantai bando tiesti geležinkelį Azovo pakrante per Donecko ir Zaporižios sritis.

 

Tačiau šią problemą taip pat galima išspręsti naudojant ATACMS.

„Bet kuri konstrukcija turi savo Achilo kulną. Yra Kalmiuso upė ir per ją bandoma nutiesti tiltą. Jei bus ATACMS raketa, šis tiltas bus nugriautas vienu raketos smūgiu“, – pabrėžė Ždanovas.

Jo nuomone, Ukraina gali gauti ATACMS 300 km kartu su pagrindine aviacijos partija sausio pabaigoje – vasario pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(1)
(132)

Komentarai ()

Susijusios žymos: