„Facebook“ kuria mobilųjį telefoną  (7)

Interneto socialinis tinklas „Facebook“ paslapčiomis kuria firminį mobilųjį telefoną, patvirtino gerai informuotas šaltinis bendrovėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešusi IT svetainė „TechCrunch.com“ pabrėžia, kad apie šį slapta vykdomą projektą žino anaiptol ne visi „Facebook“ darbuotojai. Anot leidinio šaltinio, šiuo metu kuriama būsimojo telefono programinė įranga, o patį telefoną pagal užsakymą gamins viena stambi mobiliųjų telefonų gamybos bendrovė.

„Facebook“ mobiliojo telefono projektui esą vadovauja vienas „Firefox“ naršyklės kūrėjų Joe Hewittas ir buvęs „Google“ „Chrome OS“ kūrėjų grupės narys Matthew Papakiposas.

Pranešama, kad abu šie aukštas pareigas einantys „Facebook“ darbuotojai gerai išmano operacinių sistemų kūrimo ypatumus, o J. Hewittas kurį laiką dirbo internetinę OS kūrusioje bendrovėje „Parakey“. Jis taip pat suprojektavo visas „iPhone“ telefonams skirtas „Facebook“ taikomąsias programas, sakoma pranešime.

„TechCrunch.com“ teigimu, maždaug prieš metus pasklidusi žinia apie „Google“ ruošiamą mobilųjį telefoną sukėlė „Facebook“ vadovų susirūpinimą. Jiems nerimą kėlė stiprėjanti „iPhone“ ir „Android“ platformų įtaka. Kad ilgalaikėje perspektyvoje būtų galima sustiprinti savo konkurencingumą, vien „Apple“ ir Google“ mobiliosioms platformoms adaptuotų „Facebook“ programėlių buvo per maža.

Pranešama, kad „Facebook“ vadovai nori, jog portalas būtų glaudžiai integruotas į mobiliųjų telefonų adresų knygeles bei kitas pagrindines telefono funkcijas. O to pasiekti galima tik kontroliuojant telefono operacinę sistemą.

Kol kas neaišku, kaip galėtų atrodyti būsimasis „Facebook“ telefonas ir kada jis galėtų pasiekti rinką. „TechCrunch.com“ prognozuoja, kad veikiausiai tai bus nebrangus, kuo platesniam vartotojų ratui skirtas telefonas, padedantis dar labiau traukti žmones į „Facebook“ pasaulį. Todėl esą jo kaina gali būti itin patraukli, galbūt net mažesnė, nei 50 JAV dolerių. Tokiu telefonu bus galima paskambinti draugui nenaudojant senovinio septynženklio telefono numerio, o paprasčiausiai pasirinkus jo vardą iš telefono knygelės. Ryšio sąskaitas būtų galima apmokėti naudojant „Facebook Credits“ sistemą.

„Facebook“ yra didžiausias pasaulyje interneto socialinis tinklas, jungiantis daugiau kaip 500 mln. vartotojų. Iki šiol jis nėra išleidęs nė vieno firminio įrenginio, apsiribodamas tik programų kūrimu.

Papildyta 2010 09 21. Oficialus Facebook atstovas reaguodamas į pasirodžiusius gandus oficialiai paneigė, jog kompanija planuoja eiti į mobiliųjų telefonų rinką. Ar tikrai taip ir yra - parodys laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: